Nye tal: 100 veteraner lever som hjemløse i Danmark

Et stigende antal tidligere soldater, der har været i krig for Danmark, lever som hjemløse.

RETTET DEN 11/9/2019 KL. 17:27: I denne artikel optrådte tidligere et interview med en kilde, der fortalte om at være hjemløs og identificerede sig som veteren. Efterfølgende er vedkommendes historie blevet draget i tvivl, og Forsvarets Veterancenter fortæller i dag, at vedkommende har haft kontakt til Forsvaret, men ikke har veteranstatus og dermed ikke har været udsendt til internationale missioner. DR trækker derfor interviewet tilbage og beklager.

Ifølge den seneste hjemløsetælling fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, Vive, er der 100 veteraner fra Danmarks internationale missioner, der i dag lever som hjemløse. Det er 30 flere, end da Vive foretog den seneste hjemløsetælling i 2017.

- En gruppe, der i stigende grad dukker op, er de her veteraner, som har været i krigstjeneste i udlandet. Nogle af dem har ptsd, og det kan være med til at gøre, at man mister grebet om tilværelsen og ender i en hjemløshedssituation, siger Lars Benjaminsen, der er seniorforsker hos Vive.

Socialminister Astrid Krag (S) mener ikke, at systemet fungerer godt nok, når 100 veteraner lever som hjemløse i Danmark.

- En veteran, der vender hjem og bliver hjemløs, er også en falliterklæring for vores samfund, for der burde være sat ind langt tidligere for at holde sammen på familien, for at hjælpe med de psykiske problemer, der måtte være med hjem i kraft af det, man har oplevet som udsendt for Danmark, siger ministeren.

Facebook
Twitter