Nye tal: Flere hundrede flygtningebørn er i virkeligheden voksne

Mange flygtninge foregiver ved ankomsten til Danmark at være yngre, end de i virkeligheden er, viser tal fra Justitsministeriet.

Flere uledsagede børn, der søger asyl, viser sig at være over 18 år, viser tal fra Justitsministeriet (arkivfoto). (© DR)

Flygtningebørn, der kommer til Danmark alene har krav på særlig beskyttelse, men flere af de uledsagede børn viser sig at være over 18 år, viser nye tal fra Justitsministeriet ifølge Radio24syv.

Fra oktober sidste år til 27. oktober i år blev 300 børn aldersvurderet ved blandt andet at røntgenfotografere knogler og tænder. 215 viste sig ifølge Udlændingestyrelsen at være voksne.

Det forarger Dansk Folkepartis indfødsretsordfører, Christian Langballe, men ikke Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

Halvdelen bliver aldersvurderet

- De her mennesker er ofte desperate, og så kan jeg godt forstå, at man kan finde på at gøre nærmest hvad som helst for at få asyl, siger hun.

Det er ikke alle flygtningebørn, der kommer til Danmark, som bliver aldersvurderet.

Hver anden aldersvurderes

I alt er der i 2014 frem til oktober 659 uledsagede flygtninge, der har søgt om asyl og hævdet at være under 18 år. Under halvdelen er blevet vurderet.

Aldersundersøeglsen sker, hvis der ikke er tilstrækkelig dokumentation for personens alder, og hvis ansøgere ikke åbenbart er under 18 år, eller hvis alder og fremtræden ikke stemmer, oplyser Udlændingestyrelsen til Folketinget.

/ritzau/