Nye tal fra DA: Tre gange så mange flygtninge kom i job i 2016

2.801 flygtninge fik almindelige, ustøttede job fra januar til oktober sidste år. Året før lå tallet på 850.

Andelen af flygtninge og familiesammenførte i arbejde, er steget fra 6,3 procent til 12,6 procent. (Foto: Sophia Juliane Lydolph © Scanpix)

Antallet af flygtninge og familiesammenførte, der kommer i job, er mere end tredoblet fra 2015 til 2016.

Det viser helt nye tal fra Dansk Arbejdsgiverforening.

Fra januar til oktober 2016 fik 2.801 flygtninge almindelige, ustøttede job. I samme periode i 2015 kom kun 850 flygtninge i ordinær beskæftigelse.

De mange ansættelser betyder, at andelen af flygtninge og familiesammenførte i arbejde, er steget fra 6,3 procent til 12,6 procent.

Det glæder vicedirektør i Dansk Arbejdsgiverforening, Pernille Knudsen, der kalder det et regulært gennembrud.

- Det er meget, meget positivt at se, at der simpelthen er kommet hul i gennem til, at flygtninge kommer i ordinær beskæftigelse.

- Det er de ordinære jobs, vi er mest interesseret i. Så vi ser det i høj grad som et gennembrud, siger hun.

Dansk Industri vurderer, at de seneste års politiske fokus på at få flygtninge i arbejde har været medvirkende til, at flere arbejdsgivere har åbnet døren for dem.

Det er især i hotel- og restaurationsbranchen og inden for industrien, at flygtninge og familiesammenførte er kommet i arbejde.

Når andelen af flygtninge og familiesammenførte i job kun er fordoblet, selv om antallet flygtninge og familiesammenførte i job er tredoblet, skyldes det, at der samlet set er kommet flere flygtninge og familiesammenførte til fra 2015 til 2016.

Facebook
Twitter