Nye trusler mod Muhammed-tegnere

12 terrorister er på vej mod Danmark for at ramme tegnerne bag Jyllandspostens Muhammed-tegninger. Det hævder en pakistansk journalist ifølge BT. Dansk terrorekspert nedtoner faren.

Fra demonstrationerne i Pakistan mod de danske Muhammed-tegninger. (© Scanpix)

Tegnerne bag Jyllands-Postens Muhammed-tegninger rammes nu af nye trusler. BT citerer en pakistansk journalist for, at 12 unge mænd er på vej mod Danmark for at dræbe tegnerne.

Truslerne omtales i net-nyhedsbrevet "Joseph Farah's G2 Bulletin", som har oplysningerne fra den pakistanske journalist Hamid Mir.

Dansk ekspert nedtoner risikoen

Den danske terrorekspert Lars Erslev Andersen mener dog ikke, at der nogen stor sandsynlighed for, at de pågældende nogensinde når helt frem til Danmark. Hvis der altså er nogen på vej.

- Det er selvfølgelig meget ubehageligt for tegnerne, når der kommer den slags trusler. Hvilket også er meningen med trusler på internettet - ud over at holde gryden i kog og blive ved med at få folks opmærksomhed, siger Lars Erslev Andersen.

Den danske terrorforsker siger, at det rent praktisk vil være umådeligt svært for dem at komme ubemærket til Danmark, hvis de rejser på iranske og afghanske pas.

PET følger sagen

Hos PET siger vicepolitimester Erik Terp i en udtalelse, at PET løbende vurderer trusselsbilledet og sikkerhedsforanstaltningerne i forhold til tegnere. Og man er også opmærksom på de trusler og løfter om dusører, der jævnligt kommer frem.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk