Nyhed om tre drab chokerer beboere på Østerbro

- Jeg savner ord, lyder det fra en beboer i sagen om tre formodede drab.

Forfærdeligt, rystende, chokerende. Sådan lyder det fra beboere omkring Vangehusvej på Ydre Østerbro, efter at en drabssag har vokset sig større. Foto: DR

Det chokerer beboere på Østerbro i København, at en 26-årig mand ifølge politiet har dræbt tre ældre mennesker i et boligkompleks på Vangehusvej i København.

En af de rystede er pensionisten Niels Holger Nielsen, der selv bor i ejendommen.

- Det er forfærdeligt. Det er dumt og... Jeg savner ord, siger han.

Han og hustruen talte ofte med den 81-årige kvinde, der ifølge politiet blev dræbt i sidste uge. Hendes dødsfald var årsag til, at politiet kom på sporet af de øvrige to dødsfald.

- Hun var meget sød, lyder det fra Niels Holger Nielsen.

På et pressemøde tidligere i dag fortalte politiet, at det var henvendelser fra beboere i kølvandet på dødsfaldet i sidste uge, der havde fået politiet til at undersøge samtlige dødsfald i boligkomplekset siden begyndelsen af 2018.

Beboerne mente nemlig, at der var besynderligt mange, der var døde i ejendommen.

- Vi har i flere dage snakket om, at der kunne være flere. For der er døde seks ældre mennesker på kort tid, så vi forestillede os, at nogle af dødsfaldene ikke var naturlige, selvom de var gamle alle sammen, siger Niels Holger Nielsen.

Niels Holger Nielsen kalder sagen forfærdelig. Foto: DR

Hvorfor ikke opdaget tidligere?

Den 26-årige mand, som er sigtet i sagen, blev anholdt og fængslet i sidste weekend.

På det tidspunkt mistænkte politiet ham kun for drabet på en 81-årig kvinde, der døde den 7. marts.

Men i takt med at efterforskerne fik gennemgået de seks dødsfald i ejendommen, stod det pludselig klart for politiet, at de havde vurderet to dødsfald som naturlige, selvom der nok har været tale om drab.

Det undrer en anden beboer fra området sig over.

- Jeg synes, det er helt utroligt at høre, at sådan nogle ting kan ske og ikke bliver opdaget meget tidligere, end det er sket, siger den 72-årige pensionist Gregers Kudsk.

Det er i et boligkompleks på Vangehusvej på Ydre Østerbro, at en 26-årig mand ifølge politiet har dræbt tre ældre personer. Han nægter sig skyldig.

De to første drab er ifølge politiet sket den 7. februar, hvor en 83-årig kvinde mistede livet, og den 2. marts, hvor en 80-årig mand døde.

Den 83-årige kvinde er kremeret. Derfor har politiet ikke kunnet obducere hende. På trods af det vurderer politiet i dag, at hun er blevet dræbt.

Til gengæld har politiet kunnet obducere den 80-årige mand, der døde for to uger siden, og da resultatet af den obduktion kom i går, viste det sig, at han var død af kvælning, sagde politiet tidligere i dag.

Trods tre formodede drab inden for kort tid, føler Gregers Kudsk sig ikke bange.

- Jeg kan ikke forestille mig, at jeg havner i den position, hvor en ung man kan få fat i mig på den måde, siger pensionisten.

Men han ser sagen som udtryk for en voldelig tendens i samfundet.

- Måske har nogle mennesker mistet enhver form for moral i den måde, de gør ting på, siger han.

Gregers Kudsk undrer sig over, at politiet efter hans opfattelse først sent opdager, at der kan være tale om drab. Foto: DR

Nægter sig skyldig

Den 26-årige mand nægter sig skyldig i alle sigtelserne, har hans advokat, Mie Sønder Koch, tidligere i dag oplyst til DR Nyheder.

Udover at være sigtet for tre drab er den 26-årige mand også sigtet for røveri, fordi han stjal en nøgle, et visa-/dankort og et mastercard fra den 81-årige kvinde, der døde i sidste uge.

Kortene brugte han ifølge sigtelsen til at købe ting for.

Utygt at gå hjem

Den 72-årige pensionist Ann Sode bor også i området, og hun er rystet over sagen.

- Jeg blev lidt chokeret. Tre personer - det synes jeg er voldsomt. Uanset hvad så er det forfærdeligt, siger hun.

Hun afviser i forvejen at åbne hoveddøren for fremmede, som ringer på, og sagen gør hende lidt mere utryg.

- Det chokerer mig, for jeg står tit af bussen alene om aftenen. Jeg vil til at kigge mig over skulderen, siger hun, men tilføjer:

- Jeg vil ikke gå og blive ked af det. Man må videre her i livet.

Politiet sagde på pressemødet tidligere i dag, at der ikke er medgerningsmænd på fri fod, og at der ikke var grund til at bekymre sig.

Den sigtede 26-årige mand er varetægtsfængslet indtil 2. april.

Ann Sode er chokeret over den voldsomme sag. Foto: DR
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk