Nyhedsavisen bortviser journalist for stenkast

Nyhedsavisen har bortvist den reporter, som i lørdagens udgave beskriver, hvordan han "blev grebet af stemningen" og kastede en sten mod poliet. Samtidig beklager avisen, at reportagen overhovedet er blevet bragt.

Da der blev kastet brosten mod politiet natten mellem torsdag og fredag, så var Nyhedsavisens journalist afsender på i hvert fald én af dem. (Foto: Nikolaj Ingemann Sørensen © DR)

Under overskriften "Mit liv som (sølle) aktivist" kunne Nyhedsavisens læsere i dag få at vide, at det gør ondt i armen at kaste med brosten.

Men læserne skal ikke regne med flere reportager fra journalisten bag artiklen, for nu er han blevet bortvist.

Uacceptabel optræden

Nyhedsavisen beklager samtidig, at reportagen om stenkastet overhovedet er blevet bragt.

- Det fremgår af reportagen at Nyhedsavisens medarbejder i et vist omfang deltog i urolighederne ved at kaste med brosten og udøve hærværk. Det er selvsagt en fuldstændig uacceptabel optræden, som Nyhedsavisens tager afstand fra og dybt beklager. Sådan skriver Nyhedsavisens redaktør David Trads på avisens site.

Ren tilståelsessag

Nu er det så op til Københavns Politi, om journalisten skal sigtes for sin deltagelse i urolighederne. Derefter vil Nyhedsavisens ledelse så beslutte om medarbejderen skal afskediges.

Journalisten indledte sin artikel med ordene: Det er en ren tilståelsessag, men jeg bliver ganske enkelt grebet af stemningen. I sær da jeg får en brosten placeret i min højre hånd og får besked på at kaste........Det kræver træning og ikke mindst en stabil overarm at lave en sikker serv med en nyopgravet brosten.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5331de6b6187a2034cb258e7