Nyhedsmedier ramt af hackerangreb

Flere danske netmedier er ramt af elektroniske angreb, der har tvunget dem i knæ. Et af de ramte medier er Jyllands-Posten, og det giver mistanke om, at angrebet er en reaktion på avisens Muhammed-tegninger.

Et omfattende hackerangreb har tvunget flere danske netmedier i knæ. (Foto: DR © DR)

"Siden kan ikke vises", "serveren blev ikke fundet" eller bare meget lange svartider.

Flere danske nyhedsmediers hjemmesider er ramt af et elektronisk angreb, der har tvunget dem i knæ - hvis de da ikke er skubbet helt omkuld.

Det er blandt andet Jyllands-Posten, der er ramt af angrebet, og det giver mistanke, om at hackere forsøger at ramme avisen som

reaktion
på avisens Muhammed-tegninger. Det skriver Politiken.

Flere netmedier er ramt

Men andre netmedier er også ramt, blandt andre Berlingske.dk, Bt.dk og en række regionalaviser. Fælles for dem er at de ligger på samme servere hos Metropol Online, der ejes af Berlingske Tidende.

- Jeg kan ikke sige, at det med sikkerhed er et angreb på jp.dk, men nogle forsøger at bombardere os med så mange elektroniske forespørgsler, at vi har mistanke om, at det er et hackerangreb, siger Casper Bruun Møller, teamleder hos Metropol Online.

75.000 spammails

Men det er ikke kun serverne, hvor netmedierne ligger, der er angrebet. Natten til torsdag blev JP/Politikens Hus ramt af 75.000 spammails afsendt til en intern mailadresse.

De mange mails forsinkede mailsystemerne i flere timer, og koncernens it-teknikere er sikre på, at de mange tusinde mails kommer fra Mellemøsten.

Facebook
Twitter