Nykøbing Falster efter tredobbelt drab: Man siger jo, det er et lortested

Hellere tage chancen og hoppe i ambulancen til Køge Sygehus, siger de i Nykøbing Falster, efter en sygeplejerske er blevet sigtet for tredobbelt drab.

På Nykøbing F. sygehus døde tre patienter natten til den 1. marts. Politiet mener, en sygeplejerske tog livet af dem ved at indføre intravenøst stof. (Foto: Mathias Sommer)

- Hun må da være sindssyg, hvis det er rigtigt, siger 19-årige Maja Madsen fra Sakskøbing.Maja Madsen sidder på en stol foran Nykøbing Falster Sygehus og bader i de lune forårsstråler fra solen. Ved siden af står veninden Trine Nielsen og ryger en smøg.Trine Nielsen er kortvarigt indlagt på sygehuset. En ubehagelig tanke, at der for små to måneder siden ifølge politiet blev begået tredobbelt drab på en nattevagt i bygningen bagved.- Det kommer pludselig tæt på. Jeg har da ikke lyst til at være indlagt sådan et sted. Min morfar har også lige været indlagt, så det bryder jeg mig ikke om, siger hun.Dr.dk er taget forbi sygehuset for at stikke en finger i den falsterske muld og høre kollegaer og patienter, om snakken går om de voldsomme anklager mod en lokalt forankret sygeplejerske.- Det er da noget, man snakker om, især lige da det skete, hvor vi talte meget om det i klassen, siger Maja Madsen, som læser til sundhedsservicesekretær.Er slået ihjel med "et stof"Tirsdag blev varetægtsfængslingen af en ung sygeplejerske forlænget for tredje gang. Det betyder, at hun skal tilbringe endnu fire uger i arresten, mens politiet fortsætter med at finde tekniske beviser og afhøre vidner i sagen.Kvinden er sigtet for på et halvt døgn mellem lørdag den 28. februar og søndag den 1. marts at have givet i hvert fald fire patienter et stof, der har slået tre personer ihjel.

Efter omkring en times behandling bag lukkede døre, vurderede dommer Karsten Tougaard, at beviserne var vægtige nok til endnu en forlængelse.- Der foreligger efter min opfattelse begrundet mistanke, der ikke kan føre til andet resultat end en forlængelse på fire uger, sagde han.Også politiets anklager, Søren Martin Jensen, anså det for helt naturligt, at kvinden nu skal tilbringe endnu 21 dage i arresten.- Der er godt drev i efterforskningen nu, og beviserne bliver stærkere, fortalte han efter retsmødet til dr.dk's udsendte. Foreløbig har politiet kun sat ind på at efterforske ét af drabene. Så selv om kvinden er sigtet for tredobbelt manddrab, var det på baggrund af et enkelt drab, at forlængelsen blev besluttet.Bekymrede pårørendeKvinden selv virkede fraværende og nedslået, de gange pressen fik adgang til retslokalet. Hun var klædt i mørkt tøj og lyste kun et kort øjeblik op, da hendes kæreste var til stede under afsigelsen af kendelsen, ham sendte hun en trutmund og vendte hovedet tilbage med blikket rettet mod dommeren.

Pårørende til kvinden var mødt frem i god tid og virkede fattede. De ønskede ikke at deltage i retsmødet eller at udtale sig til pressen, men mødtes kort efter med den sigtede bag ved retsbygningen. Forinden videregav forsvarsadvokat Jørgen Lange et brev fra de pårørende.- Hun har et godt netværk, fortæller han.Der kan gå månederDen næste del af politiets efterforskning vil også omfatte en mentalundersøgelse af den unge sygeplejerske.- Det er helt normalt i en sag af en sådan karakter at foretage en mentalundersøgelse, fortæller anklager Søren Martin Jensen.Mentalundersøgelsen vil indgå i den næste behandling af fristforlængelse om fire uger. Ifølge politianklageren kan der blive tale om en hel del forlængelser, inden der rejses tiltale eller sigtelsen frafalder.- Der går i hvert fald et par måneder, vil jeg tro, fortæller Søren Martin Jensen.- Man siger jo, det er et lortestedNykøbing Falster Sygehus ønsker ikke at udtale sig om sagen. Men en sygeplejerske bekræfter, at "det da er noget, man taler om."Hverken Trine Nielsen eller Maja Madsen har specielt meget til overs for Nykøbing Falster Sygehus. Det har et dårligt ry i området, og sagen om tredobbelt drab, forringer kun opfattelsen.

- Vi plejer at sige, at hellere tage chancen og hoppe i ambulancen til Køge Sygehus, siger Maja Madsen, som ikke ønsker at blive indlagt på Nykøbing Falster Sygehus.- Jeg var på et plejehjem, da det skete, og der blev der snakket meget om problemerne med Nykøbing Falster Sygehus. Man siger jo, det er et lortested, fortæller hun.

Facebook
Twitter