Nykøbing-tigeren skudt

En ung Amur-tiger, der var sluppet ud af sin indhegning i Nykøbing Falster zoologisk have, er blevet skudt. Politiet vurderede at det var for farligt at forsøge at bedøve det store rovdyr.

En ung Amur-tiger, der var sluppet ud af sin indhegning iNykøbing Falster zoologisk have, er blevet skudt. Politietvurderede, at det var for farligt at forsøge at bedøve det storerovdyr.

Tigeren på omkring 120 kilo slap ud af indhegningen i den lokalezoologiske have på Østre Alle. Indhegningen er helt ny, og blevtaget i brug i dag.

Beboere advaret

I første omgang vidste politiet og parkens personale ikke, hvortigeren var, og lokalområdet blev derfor advaret om at tigeren varsluppet fri, og måtte anses for at være særdeles farlig.

Tigeren var dog ikke nået længere end til mellemrummet mellem deto hegn rundt om rovdyranlægget. Den var kommet over et el-hegn påfire en halv meter og ville uden videre kunne komme over det næstehegn på kun 1,8 meter.

Politiet tilkaldte skytter fra Falck og en dyrlæge fratigerparken i Knuthenborg. Men bestræbelserne på at neutraliseredyret med et skud fra et bedøvelsesgevær måtte opgives.

Bedøvelsen virker først efter cirka otte minutter og iventetiden risikerer man, at dyret bliver helt uregerligt.

Tigeren måtte derfor lade livet. Den blev skudt af fire erfarneFalck-folk, der har rutine i at nedlægge strejfende dyr.Beslutningen blev truffet af den zoologiske haves ledelse og detilstedeværende dyrlæger, oplyser Ritzau.

Under 400 tilbage i naturen

Tigeren var et ungt eksemplar af den stærkt udryddelsestruede artAmur-tigeren eller Sibirisk tiger. Den ankom til den zoologiskehave den 20. november, sammen med en artsfælle.

Ifølge Zoologisk Have i København findes der mindre end 400Amurtigre i naturen. Dens naturlige leveområde er Kina og detøstlige Rusland.

Den fuldvoksne han vejer omkring 300 kilo, hvilket gør den tilden største af de fem tigerarter.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk