Nysgerrige koldingensere skulle se Obama: 'Det er jo ikke så tit, han kommer her forbi'

Den tidligere præsident skal holde oplæg for 200 studerende i morgen.

Obama landede på Flyvestation Skrydstrup i dag for at deltage i et arrangement med studerende fra Syddansk Universitet i morgen. (Foto: Jacob Schultz © Scanpix)

Foran Koldingfjord var adskillige koldingensere mødt op for at få et glimt af Barack Obama, der skal overnatte på hotellet i Kolding, inden han i morgen mødes med 200 studerende fra Syddansk Universitet.

Johannes Simonsen, der er direktør for et byggefirma, fik et tip franaboen og fra sin datter om, at præsidenten var ankommet, og så strøg han ellers ud til bilen.

- Vi så ham ligeså tydeligt i sit fine sjal helt majestætisk sat op. Også da han gik ind på hotellet. Det var imponerende. Det er jo ikke så tit, han kommer her forbi Kolding, siger Johannes Simonsen.

Datteren Lise Refshammer, der går i 9. klasse, var også taget med.

- Jeg har lige set ham. Det var ret surrealistisk. Lige pludselig kom han bare kørende i en sort bil. Ret vildt. Han sad bare med sin telefon, men vi så ham. Jeg er stor tilhænger af Obama, fortæller hun.

Set ham i tv

Den tidligere præsident talte før sin ankomst til Danmark ved Nordic Business Forum for flere end 7.000 direktører og forretningsledere i den finske hovedstad Helsinki.

Tina Mensel-Legald, der arbejder hos Kolding Kommune, var ude at gå en aftentur, da hun så den sorte BMW og politieskorten komme kørende gennem byen.

- Det var meget nemt at se ham, fordi han sad med sin mobil, der lyste op i hovedet på ham, og det var en fed oplevelse. Jeg tror, de fleste gerne vil have et lille sneak peek af Obama, siger Tina Mensel-Legal, og påpeger, at "ungerne næsten også skulle have oplevelsen af at se ham".

Og det gjorde både Mads på 10 år og lillesøsteren Frederikke.

- Jeg så, at han sad i bilen og kiggede på sin telefon. Men han tog ikke hånden op og vinkede. Jeg har set ham i tv, og det er stort, fordi han har været USA's præsident, siger Mads Mensel-Legald.

Hvordan så han ud?

- Det kan jeg ikke huske, lyder det fra 7-årige Frederikke.

Barack Obama indledte sin Europa-tour i Oslo onsdag. I sin tid som præsident besøgte han Danmark to gange.

Facebook
Twitter