Nystartet feriehjælp vil give fattige børn en ferie

Står sommerhuset tomt dele af ferien, kan du nu låne det ud og give et fattigt barn mulighed for at komme på ferie.

Det ikke alle familier, der har råd til at tage på ferie. Det vil David Lorentzen lave om på med nyopstartet forening. (© (c) DR)

David Lorentzen har startet foreningen Feriehjælpen. Her kan man låne sit hus eller sommerhus ud til fattige familier, så de kan komme på sommerferie.

- Jeg har ikke selv børn, men jeg synes, at vi som samfund har en forpligtelse overfor andres børn også for at sikre, at alle får en god barndom, siger David Lorentzen.

Han fik ideen til Feriehjælpen, da han sidste år var vidne til, hvor mange hjælpsomme folk Julehjælpen kunne samle for at give fattige familier en god jul.

- Og så sad jeg og tænkte, at julen er et af de tidspunkter, hvor det er svært at være fattig, men det er sommerferien jo også, og det er specielt hårdt, når man kommer tilbage i skolen fra sommerferien og ikke har nogen historie at fortælle, siger han.

Airbnb uden penge

Foreningens bestyrelse blev samlet i løbet af sommerferien, og David Lorentzen fungerer som formand. Konceptet for foreningen er, at man stiller sin bolig til rådighed for fattige familier.

David Lorentzen har for eksempel selv et hus på landet, som han vil låne ud, når han ikke er hjemme i ferieperioderne.

- Det fungere så simpelt, at man giver nogen sine nøgler, og så går man. Det er jo dybest set en udlejning uden penge. Man kan nærmest kalde det gratis Airbnb, siger han.

Feriehjælpen har lige åbnet for ansøgninger fra familier, der gerne vil låne et hus i efterårsferien, og det har ind til videre givet 40 ansøgninger.

- Der vil nok altid være større efterspørgsel end boliger, og det kan blive svært at skaffe nok boliger, men vi er også kun i en opstartsfase, så jeg er fortrøstningsfuld omkring, at vi nok skal få sendt nogle familier på efterårsferie og senere sommerferie, siger David Lorentzen.

Ansøgningerne skal ikke indeholde dokumentation for, hvordan ens økonomiske situation ser ud.

- Det må vi ikke spørge om. Så vi stoler på folk. Hellere hjælpe ti og blive snydt af én end ikke at hjælpe nogen.

Der er brug for frivillig hjælp

David Lorentzen fortæller, at Feriehjælpen har fået stor tilslutning fra folk, der er interesseret i at hjælpe.

Alligevel misunder han amerikanernes tilgang til frivillig hjælp til dem, der sidder hårdt i det.

Han mener, at danskerne er for dårlige til at hjælpe hinanden.

- Det er ærgerligt, for det er tydeligt, at vi har et politisk miljø, hvor der bliver mindre og mindre til dem, der har det hårdt, siger han.

Han savner, at folk, der har økonomisk og socialt overskud, handler mere i stedet for at skubbe ansvaret videre til staten.

- Når der er noget galt, så er det altid politikerne, vi kigger på først. Det er altid de andre, der skal løse det. Jeg hører sjældent nogen sige: Det her kunne vi godt løse. Vi griber sjældent i egen barm, siger han.

Facebook
Twitter