Nyt drama på plejehjemmet Fælledgården

Bestyrelsen for plejehjemmet Fælledgården mødtes i dag for første gang efter afsløringerne af omsorgssvigt. Under mødet trak formanden for beboerrådet sig. Bestyrelsen indleder nu en uvildig undersøgelse på hjemmet.

Det var Magasinet Søndag, der afslørede kritisable forhold på Fælledgården. (Foto: scanpix © Scanpix)

Bestyrelsen for det københavnske plejehjem Fælledgården mødtes i dag for første gang efter afsløringerne i DR's Magasinet Søndag af omsorgssvigt.

Under mødet trak formanden for beboerrådet, Ib Thaarup, sig fra formandsposten i protest mod forholdene på Fælledgården.Ledelsen lytter ikke til beboerne og kender ikke til forholdene på hjemmet, lyder hans kritik.I kø ved håndvaskenIb Thaarup mener, at den type omsorgssvigt, som blev afsløret af en journalist, der havde ladet sig ansætte på plejehjemmet i to måneder og filmede med skjult kamera, blandt andet skyldes en usynlig forstander og en fraværende bestyrelse.- Hvis de gik ud i huset og så, hvad der skete, så kunne de referere til borgmesteren og bede ham komme og se forholdene selv. Som det er nu, står de jo allesammen i kø ved håndvasken for at vaske deres hænder, sider han.Ib Thaarup blev smidt ud fra dagens bestyrelsesmøde, efter han havde meddelt, at han ville trække sig som beboerformand.Tager ikke kritikken alvorligtBestyrelsesformand for plejehjemmet Fælledgården, Esben Lunde, siger, at han har svært ved at tage Ib Thaarups kritik alvorligt.- For det første er han ikke formand længere, han er fraflyttet plejehjemmet, men har fungeret midlertidigt. Desuden har der været masser af situationer, hvor han har siddet med ved bestyrelsens bord, og han har aldrig givet udtryk for sin kritik før, siger han til TV AVISEN.Til kritikken af en fraværende ledelse siger han:- Vi har holdt vores møder, og jeg er jævnligt til stede på Fælledgården. Og forstanderen er til stede hele tiden.Efterlyser flere pengeHan afviser de kritisable forhold, som tv-programmet afslørede.- Journalisten bag programmet afslørede nogle ganske enkelte episoder set over en meget, meget lang periode blandt 250 beboere. Og jeg tror, man kunne have afsløret præcis det samme på stort set alle andre plejehjem.Alligevel efterlyser han flere penge til Fælledgården.- Allerede for tre år siden gjorde vi opmærksom på, at det stod meget alvorligt til med ressourcerne, og at det var svært at klare tingene på en forsvarlig måde. Ikke desto mindre er vores personaleressourcer blevet beskåret med 15% siden da. Så det kan jo ikke være nyt for politikerne, at vi har problemer. Der er kun en vej frem, og det er øgede ressourcer, siger han.Bestyrelsen for plejehjemmet Fælledgården iværksætter nu en uvildig undersøgelse for at afklare, om der skal placeres et ansvar hos medarbejderne for den kritisable behandling af de ældre.

Facebook
Twitter