Nyt kristent gymnasium vil være forlængelse af friskoler

Morgenandagt og ingen alkohol er blandt ingredienserne på gymnasiet, der åbner i København til næste år.

Trivsel, fællesskab og ingen følelse af pres bliver ifølge Hovedstadens Kristne Gymnasium nøgleord for Københavns nye gymnasium. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Gymnasiefester, hvor fadøllet flyder på gulvet og gennem eleverne, kommer der ikke til at blive noget af på det gymnasium, som snart slår dørene op i København.

Gymnasiet er nemlig kristent, og derfor er det besluttet, at festerne bliver uden alkohol, og at morgenandagt bliver en del af hverdagen. Det skriver Jyllands-Posten.

Hovedstadens Kristne Gymnasium begynder ifølge planen undervisningen efter sommerferien 2018, og bestyrelsen har rødder i Indre Mission og Pinsekirken.

Eik Bidstrup, som selv er tidligere frikirkepræst, er formand for det nye gymnasiums bestyrelse. Ifølge ham skal man se Hovedstadens Kristne Gymnasium som en forlængelse af byens mange friskoler.

- Der er stor søgning til de kristne friskoler i disse år, og det, tror jeg, har noget at gøre med, at man har et fundament og nogle værdier, som ligger til grund for den måde, man tænker dannelse på, siger han til DR Nyheder.

Ingen specielle krav

Der er ifølge Eik Bidstrup ingen særlige krav til de unge mennesker, som ønsker at gå på det kristne gymnasium.

- Der vil ikke kun være adgang for unge mennesker med rødder i kristne kirker. Vores grundlag vil være et tværkirkeligt, kristent grundlag, siger han.

Eik Bidstrup tilføjer, at gymnasiets fornemste opgaver vil være, at eleverne trives, føler et fællesskab og ikke oplever noget pres.

Selvom Hovedstadens Kristne Gymnasium med morgenandagt og alkoholforbud bliver noget anderledes end andre gymnasier, ser Eik Bidstrup ikke etableringen af det kristne gymnasium som et opgør mod andre gymnasier.

- Der er intet galt med de almindelige gymnasier. Vi er et alternativ til dem, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk