Nyt Nørrebro-skyderi i aftes: 25-årig med banderelationer blev ramt af et enkelt skud

Politiet ved ikke, hvem eller hvor mange der skød, siger politiinspektør Torben Svarrer.

I går aftes blev en 25-årig mand ramt af et skud på Griffenfeldsgade, Nørrebro i København. (Foto: MATHIAS ØGENDAL © Scanpix)

Det var en 25-årig mand med relation til bandemiljøet, som i går aftes omkring 20:20 blev ramt af ét skud på Nørrebro i København.

Det fortæller politiinspektør Torben Svarrer ved Københavns Politi.

- Den pågældende er en del af bandemiljøet. Han er i hvert fald relateret dertil, så er det nærliggende at behandle sagen som en del af den konflikt, der kører, siger han.

Den 25-årige er ikke i kritisk tilstand, oplyser politiet, som endnu ikke ved, hvem der skød, og hvordan gerningsmanden eller gerningsmændene er kommet til og fra området omkring Folkets Park ved Griffenfeldsgade på Indre Nørrebro.

- Vi ved reelt ikke, hvordan det er foregået. Vi ved, at der er afgivet skud, men vi ved ikke, hvordan det er foregået. Vi ved ikke, hvem der har skudt, siger Torben Svarrer.

Politiet er stadig i gang med afhøringer for at klarlægge, hvad der skete i går.

- Vi snakker om et enkelt skud, og det er ikke sikkert, at der overhovedet er nogen, der observerer, hvem det er, som skyder, siger Torben Svarrer.

Ifølge Ekstra Bladet flygtede manden ind i en kiosk på Griffenfeldsgade efter skyderiet.

- Griffenfeldsgade er et sted på Inde Nørrebro omkring Folkets Park, hvor vi ved, at den ene fraktion af dem, der nu er i en konflikt i København, traditionelt holder til. Det er også derfor, at vi bruger udsagnet om, at det her efterforskes som en del af bandekonflikten, siger politiinspektøren.

Visitationszone i flere måneder

Siden foråret har Nørrebro-banden Loyal to Familia, som udspringer af området omkring Blågårds Plads og Folkets Park, ligget i konflikt med grupperinger fra ydre Nørrebro og Københavns Nordvestkvarter.

Konflikten har ført til over 40 skyderier siden sommeren, og to mænd med relation til bander har mistet livet i konflikten.

Siden 20. juli har der været indført visitationzone i et stort område af København, så politiet stikprøvevis kan undersøge folk og deres køretøjer for våben.

Igen i dag har Københavns Politi valgt at forlænge visitationszonen - denne gang frem til 23. november.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter