Nyt pattedyr i Danmark - havesyvsoveren

Danmark har fået en ny pattedyrart. Havesyvsoveren er fundet i Christiansfeld og i Starup ved Haderslev. Havesyvsoveren findes normalt i Syd- og Mellemeruopa, Østeruopa og Rusland op til det sydlige Finland.

Danmark har fået en ny pattedyrart. Havesyvsoveren er fundet iChristiansfeld og i Starup ved Haderslev, hvor flere familier harrapporteret, at deres huskatte har hjembragt mus med buskedehaler.

Konservator Johannes Erritzøe er overbevist om, at de flere fundaf den lille gnaver betyder, at den har slået sig ned iDanmark.

- Havesyvsoveren er aldrig før truffet i Danmark. Faktisk skalvi cirka 350 kilometer ned i Tyskland for at finde den, sigerJohannes Erritzøe til Jydske Vestkysten.

Endelig anerkendt

Cand.scient Birger Jensen fra Naturhistorisk Museum i Aarhus harnetop været på besøg i Starup, og nu skulle havesyvsoveren såofficielt blive anerkendt som en ny art i Danmark.

Havesyvsoveren bliver omkring 32 cm lang, og den findes normalti Syd- og Mellemeruopa, Østeruopa og Rusland op til det sydligeFinland.

Den er gråbrun på oversiden, hvid på undersiden og har enmarkant, sort tegning fra snuden til bag øret. Halespidsen erbusket, sort og hvid.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk