Nyt rekordhøjt tal fra Statens Serum Institut: 4.508 coronasmittede på ét døgn i Danmark

Samtidig er der nu 568 indlagte med coronavirus - det højeste antal under pandemien herhjemme.

Tallene omfatter de såkaldte pcr-test, som Testcenter Danmark administrerer. De gratis hurtigtest hos private udbydere tæller ikke med i Statens Serum Instituts opgørelser. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

Et rekordthøjt antal borgere er testet positive for coronavirus i det seneste døgn, viser dagens corona-opgørelse fra Statens Serum Institut.

Helt konkret er 4.508 personer registreret smittet med coronavirus ved de såkaldte pcr-test, viser smittetallet, der er baseret på 141.172 test.

Det svarer til, at 3,2 procent af de testede har været smittet med covid-19, hvilket er samme tal som i går.

Antallet af nye smittede er fraregnet de 1.083 positive tilfælde, som senest er fundet ved lyntest hos Falck, SOS International, Copenhagen Medical og Carelink.

Lyntest vurderes dog at være mindre pålidelige end den offentlige laboratorietest, pcr-testen.

Professor og overlæge i infektionsmedicin på Hvidovre Hospital Thomas Benfield ser både bekymrende og beroligende faktorer i dagens tal.

- Jeg håber, at det høje antal smittede er et udtryk for alle dem, der gerne vil testes op til jul. Positivraten indikerer, at det hænger sådan sammen.

- Men hvis det er sådan, at smittetallet er stigende, så er jeg bekymret for situationen på sigt, for indlæggelser sker typisk op mod to uger efter, personen er blevet smittet.

Stort pres på sygehuse

På landets hospitaler er antallet af corona-indlæggelser ifølge den seneste opgørelse steget med 52.

Dermed er 568 personer nu indlagt med covid-19 herhjemme, hvilket er det hidtil højeste antal indlagte med covid-19 under pandemien.

79 er indlagt på en intensiv afdeling, mens 52 ligger i respirator.

Professor og ledende overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling på Aarhus Universitetshospital Lars Østergaard er ikke tryg ved dagens corona-tal fra Statens Serum Institut.

- Det ser ud til at blive en travl jul og et travlt nytår på hospitalerne. Og med det nuværende antal positive prøver bliver det nok kun værre de næste par uger, siger han.

Ifølge Thomas Benfield er man i øjeblikket 'godt presset' af coronaindlæggelser på landets sygehuse.

- Vi har åbnet flere senge alle steder for at tage imod flere. Men når vi bevæger os ud af det normale niveau, har vi også brug for at trække på folk, der normalt har andre funktioner. Der er mange, der har meldt sig, men de skal også læres op. Og alle har brug for et hvil, siger han.

Yderligere 15 personer er i det seneste døgn registreret døde med coronavirus.

Dermed er 1.007 personer nu døde med coronavirus i Danmark under pandemien.

I går var antallet af nye coronatilfælde på 4.034.

Her var der 17 døde med coronavirus, mens antallet af indlæggelser var steget med 23 til 516 personer.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk