Nyt skyderi i København: Politiet rykker ud i Nordvest-kvarter

Der har her til aften været skyderi omkring Skaffervej i Nordvest, oplyser politiet.

Området er blevet afspærret af politiet. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Endnu en skudepisode har fundet sted i København, bekræfter Københavns Politi over for DR Nyheder.

Der har været skudt omkring Skaffervej og Rentemestervej i Københavns nordvestkvarter, fortæller vagtchefen.

- Vi efterforsker skyderi. Vi har masser af politi til stede og efterforsker det derfra, lyder det.

Politiet var hurtigt fremme ved gerningsstedet, fordi betjente allerede var i nærheden, siger vagtchefen.

- Der er jo tilført flere ressourcer fra andre politikredse, så det er ikke fordi, vi mangler betjente på gaden. Vi er massivt til stede, men alligevel er der så nogen, som tager chancen og vælger at skyde, siger vagtchefen.

Området i Nordvest er blevet afspærret af politiet. (Foto: Presse-fotos.dk © www.presse-fotos.dk)

Beboere hørte flere skud

DR Nyheder har været i kontakt med en kvindelig beboer i området, som fortæller, at Frederiksborgvej mellem Rentemestervej og Bispevej er afspærret af politiet.

Der holder omkring seks politibiler, og en ambulance er også ankommet.

Politiet fortæller ikke, hvor mange skud der er affyret, men kvinden hørte omkring fire skud.

En mandlig beboer fra området hørte omkring seks skud, der lød som om, de blev affyret med en pistol, fortæller han til DR Nyheder.

Efter skyderiet hørte han en bil køre fra stedet i meget hurtig fart.

Billeder på Twitter viser, at området er oplyst i blå blink, og ambulancen holder i nærheden af en tank-station.

Vagtchefen fra Københavns Politi kan ikke svare på, om skyderiet har forbindelse til den igangværende bandekonflikt, der de seneste par dage har betydet flere skyderier i København og på Vestegnen.

På 11 dage har der været ti skyderier i København og omegn, og aftenens er dermed den 11. skudepisode.

Både Københavns Politi, Københavns Vestegns Politi og Midt- og Vestsjællands Politi har oprettet visitationszoner i flere områder som følge af de mange skyderier.

TIP OS Ved du noget om aftenens skyderi. Hørte du skudene? Kontakt journalist Maja Maach på mlrk@dr.dk.

Skyderier i København og omegn

  • Fredag d. 14. september: Politiet modtager en anmeldelse om skyderi i Heimdalsgade på Nørrebro. Ifølge politiet fik skyderiet den nuværende konflikt til at eskalere.

  • Lørdag d. 15. september: En byge af skud rammer siden af en sølvgrå Mercedes på Ishøj Parkvej, og to 24-årige mænd bliver ramt. Politiet mener, at det er forbundet til den verserende konflikt.

  • Natten til tirsdag d. 18. september: Der bliver afgivet skud på Den Sorte Plads på Nørrebro. Episoden forbindes til den verserende konflikt.

  • Tirsdag d. 18. september: Der bliver skudt ved krydset mellem Herlev Ringvej og Herlev Hovedgade. Det er uklart, om episoden er forbundet til den verserende konflikt.

  • Tirsdag d. 18. september: En 34-årig mand bliver ramt af skud ved Lygten på ydre Nørrebro. Han bliver ramt i begge arme og er uden for livsfare. Politiet forbinder episoden med den verserende konflikt.

  • Onsdag d. 19. september: Der bliver skudt på Ragnhildgade på ydre Nørrebro. Politiet forbinder episoden til den verserende konflikt.

  • Fredag d. 21. september: Tre personer bliver ramt af skud i Meinungsgade og Guldbergsgade på indre Nørrebro. Skyderiet forbindes til den verserende konflikt.

  • Fredag d. 21.september: En 30-årig mand bliver ramt af skud på Glostrup Torv. Det er uvist, om episoden er relateret til den verserende konflikt.

  • Lørdag d. 22. september: Der affyres skud på Landlyst Vænge i Ishøj. Ingen bliver ramt. Ifølge politiet er det en oplagt antagelse, at det hænger sammen med den verserende konflikt.

  • Mandag d. 24. september: En tilsyneladende helt tilfældig mand blev sent mandag aften fanget i krydsild på motorvejen ved Roskilde. Politiet siger, at skyderiet muligvis er banderelateret.

Facebook
Twitter