Nyt skyderi på Nørrebro: En person ramt af skud

En brændende knallert er blevet fundet efter skudepisoden. Den ramte er i midten af 30'erne.

Billedet er et arkivfoto fra politiets afspærringer ved et af de seneste skyderier i København. (Foto: Mathias Øgendal/Scanpix 2017) (Foto: MATHIAS ØGENDAL © Scanpix)

Igen i aften er der blevet anmeldt et skyderi på Nørrebro i København - denne gang omkring Mimersgade, der løber mellem Jagtvej og Nørrebro Station.

Det oplyser Københavns Politi på Twitter.

- En person ramt i forbindelse med skyderiet. Behandles p.t. på hospitalet, skriver politiet.

Politiet oplyser desuden, at den skudramte er i midten af 30'erne, men ønsker på nuværende tidspunkt ikke at kommentere på vedkommendes tilhørsforhold, nationalitet eller lignende.

Der er heller ingen oplysninger om vedkommendes tilstand.

Skyderiet blev anmeldt kort efter klokken 23.

To ramt af skud i går

Der har været skudepisoder i København hver eneste dag siden den 8. august, og inden da var der også skyderier med få dages mellemrum.

Sent i går blev der skudt på Nørrebro, hvor to unge mænd blev ramt af skud på Den Røde Plads ved Nørrebrohallen.

Efter gårsdagens skudepisode kørte to formodede gerningsmænd væk på knallert.

Politiet har oplyst, at de to mænd, der blev ramt af skud lørdag, ingen forbindelse har til den eskalerende bandekonflikt eller til bandemiljøet. De er blot beboere i bydelen, der den seneste tid har været hårdt plaget af skyderier.

Borgerprotester og oprustning mod bander

Siden den 13. juni har der været flere end 20 skudepisoder i København, som kan have tilknytning til konflikten, som flere bander, herunder den berygtede bande Loyal to Familia, er involveret i.

Det er en belastning for beboerne i området, og tidligere i dag gik borgerinitiativet "Vi tager gaderne tilbage" på gaden for at protestere over skyderierne. Næste mandag afholder borgerinitiativet et fakkeltog forbi nogle af de steder, hvor der er blevet skudt.

De mange skyderier har fået politiet til at opruste mod banderne. Blandt andet er der blevet oprettet en visitationszone, ligesom politiet har indsat en mobil politistation, hvor borgere kan henvende sig, hvis de for eksempel har oplysninger om bandekonflikten.

Regeringen vil desuden have Forsvaret til at aflaste politiet, så der er flere betjente til at tage sig af bandekonflikten i Aarhus og København.

Situation er så alvorlig, at Københavns Politi opfordrer især unge mænd til at være påpasselige, når de opholder sig i visitationszonenNørrebro, i Nordvest, Brønshøj og Husum.