Obduktion skal afklare hvor mange skud formodet gerningsmand døde af

Den Uafhængige Politiklagemyndigheds direktør kalder det "rigtig alvorligt", at den anholdte er død, men understreger, at det ikke betyder noget for, hvordan man vil gribe sagen an.

Politiet afmærkede bevismateriale efter den dramatiske anholdelse af den 25-årige formodede gerningsmands fra Christiania, der døde i nat. (Foto: © Uffe Weng © Scanpix)

Hvad skete der egentlig under anholdelsen af den formodede gerningsmand fra onsdagens skyderi på Christiania, hvor to betjente og en civil person blev ramt af skud?

Det var Den Uafhængige Politiklagemyndighed i gang med at undersøge, allerede inden den 25-årige mand blev erklæret død på Rigshospitalet klokken 01:42 i nat. De undersøgelser fortsætter:

- Der skal laves nogle retsmedicinske undersøgelser, og der skal tages skridt til en obduktion af den pågældende, så vi kan få et klart billede af, hvad der er afgivet af skud og så videre, siger Kirsten Dyrman, der er direktør i Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Den første melding fra klagemyndigheden går på, at den formodede gerningsmand er død som følge af de kvæstelser, han fik, da han blev ramt af skud i Tårnby under anholdelsen i går klokken 06:45.

Mere detaljeret kan Kirsten Dyrman ikke beskrive omstændighederne, før efterforskningen er afsluttet.

- Hele hændelsesforløbet skal efterforskes meget grundigt fra vores side. Det er helt sædvanligt, når der sker en episode som det her, hvor en person bliver ramt af skud fra politiet, siger direktøren.

Flere betjente skal afhøres

Kirsten Dyrman kalder det "rigtig alvorligt", at den anholdte er død, men understreger, at det ikke betyder noget for, hvordan Den Uafhængige Politiklagemyndighed vil gribe sagen an.

- Rigtig mange af de implicerede polititjenestemænd blev afhørt i går. Der er flere, der skal afhøres, og der er også nogle vidner, der skal afhøres, men det ændrer ikke noget i vores tilgang til de spørgsmål, vi skal stille, at den pågældende er afgået ved døden, siger Kirsten Dyrman.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed, der har til huse i Aarhus, blev kaldt til København kort efter skyderiet på Christiania, altså natten inden den 25-årige mand blev anholdt i Tårnby.

- Der var forlydender om, at den civile borger, der blev ramt af skud på Christiania, blev ramt af skud fra politiet. Det er der imidlertid ikke noget, der tyder på, siger Kirsten Dyrman.

Seneste melding om tilstanden for den betjent, der blev skudt i hovedet på Christiania, er stadig, at den er kritisk. Den anden betjent og den civile person er uden for livsfare.