OBS! - Vi fylder 40 år

DR-programmet OBS har i 40 år oplyst folket om samfundet med kort og kontant information.

- Gå aldrig tilbage til en fuser.

Sådan har det lydt mange gange i de sidste 40 år, hvor programmet OBS! - Oplysning til Borgerne om Samfundet - har sendt oplysningsfilm ud i de danske stuer indledt af en karakteristisk jingle.

Og der har været løftede pegefingre og gode råd om alt fra færdselssikkerhed, selvangivelse til sygdomsbekæmpelse igennem de mere end 1.500 udsendelser, det er blevet til siden 4. oktober 1977, hvor den første udsendelse blev sendt.

Den første OBS-udsendelse var inspireret af Sveriges Radios program "Anslagstavlan". Siden har udsendelserne udviklet sig og er med tiden blevet mere digital i kraft af de sociale medier.

Indlednings- og afslutningssignaturen er blevet fornyet hele fire gange. Den nuværende jingle er designet af Örn Ölason, og musikken er komponeret af David Sebastian Buus.

Programmet bliver i dag sendt flere gange om ugen.

Da udsendelserne startede, kom hovedparten af indslagene via Statens Informationstjeneste. I dag henvender myndigheder, organisationer, foreninger og andre sig direkte til OBS-Redaktionen.

Hensigten er, at oplysningen skal være upartisk og renset for reklamer. Og selv om det er aldrig blevet målt, om oplysningsfilmene virker, kan det vist ikke kaldes en fuser.

FacebookTwitter