Odense Kommune vil rulle sager tilbage, hvis de bryder loven

Ledelsen i Odense Kommune skriver i en pressemeddelelse, at kommunen "ruller" børne- og ungesager tilbage, hvis kommunen bryder loven.

Ledelsen i Odense Kommune skriver nu i en pressemeddelelse, at kommunen vil "rulle" sager tilbage, hvis det viser sig, at kommunen har brudt loven. Det fremgår dog ikke, hvordan kommunen vil finde frem til de sager, hvor der er tvivl om, hvorvidt de overholder loven. (Foto: Carsten Bjørn- DR Fyn © Odense- kv09-)

Ledelsen i Odense Kommune siger nu, at sager bliver rullet tilbage, hvis det viser sig, at kommunen har brudt lovgivningen.

Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Det sker, efter at DR Nyheder har fortalt, hvordan ledelsen i en mail til socialrådgivere i kommunen har bedt om, at hver femte af de forebyggende børne- og ungesager skal lukkes, så kommunen kan spare penge.

Noget der rammer op til 180 udsatte familier og børn. DR Nyheder har fremlagt mailen og flere andre dokumenter fra kommunen over for flere eksperter, der kalder kommunens fremgangsmåde for lovbrud.

Sager bliver rullet tilbage hvis der har været lovbrud

Kommunen oplyser onsdag aften, at de vil gennemgå alle sager fra ende til anden for at finde ud af, i hvor mange tilfælde der er truffet ulovlige afgørelser om ophør af hjælp. Lige nu står familierne til at miste hjælpen pr. 1. september. Kommunen har endnu ikke taget stilling til, om den beslutning bliver udskudt, indtil alle sagerne er gennemgået på ny.

Men direktøren for Børne- og Ungeforvaltningen lover at ”rulle” alle sager tilbage, hvor kommunen ikke har overholdt loven.

- Vi kan ikke leve med, at der nu bliver rejst tvivl om, hvorvidt vi overholder loven. Derfor har jeg med det samme sat i værk, at vi får ekstra juridisk bistand på de sager, hvor der kan være tvivl.

- Er der sager, hvor vi ikke har overholdt loven, så bliver de rullet tilbage med det samme, udtaler direktøren for Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune, Peter Pietras, i pressemeddelelsen.

Hvordan kommunen har tænkt sig at finde frem til de børne- og ungesager, hvor der kan være tvivl om, hvorvidt de overholder loven, fremgår ikke af pressemeddelelsen.

Forvaltningschefen fremhæver derimod, at det slet ikke har været mål at lukke sager af hensyn til økonomien.

- Der skal ikke herske tvivl om, at man ikke alene må bruge økonomi som argument for at lukke sager, og det har heller ikke været intentionen her, står der.

Mail strider mod beslutning i ledelsen

DR Nyheder har blandt andet fået adgang til en mail, hvor ledelsen i familie- og velfærdsafdelingen i Odense Kommune giver socialrådgivere halvandet døgn til hver at udpege fem børnesager, som kan lukkes, for at kommunen kan spare penge.

Men det brev er ikke i overensstemmelse med, hvad der er besluttet i ledelsen, siger direktøren i Børne- og Ungeforvaltningen nu.

- Brevet er uheldigt formuleret og ikke i overensstemmelse med det, der er blevet besluttet. Derfor får medarbejderne nu også en præcis beskrivelse af, hvad opgaven er, lyder det fra Peter Pietras.

Han forklarer, at kommunen i øjeblikket er i gang med en ”øvelse”, hvor målet er at hjælpe så mange børn som muligt, så godt som muligt, som der står i pressemeddelelsen.

- Derfor gennemgår vi for tiden de sager, hvor der ikke længere er fremskridt, eller hvor motivationen er væk, for i stedet at bruge ressourcerne forebyggende, hvor flere får gavn af indsatsen, lyder det fra direktør, Peter Pietras.

Facebook
Twitter