OECD: Hovedstaden sakker bagud

Københavns sakker bagud i forhold til de øvrige nordiske hovedstæder. Det siger OECD i en analyse. Overborgmester Ritt Bjerregaard erkender, at byen er på forkert kurs.

Udbygningen af Ørestaden er ifølge OECD ikke nok til at sætte gang i Københavns vækst. (© Ørestadsselskabet)

København og resten af hovedstadsregionen halter markant efter mange af de europæiske storbyer, som Danmarks hovedstad konkurrerer med.

Den økonomiske samarbejdsorganisation OECD siger i en analyse, at når det gælder økonomisk vækst, tiltrækning af veluddannet arbejdskraft samt forskning og innovation, går det i hovedstadsregionen dårligere og langsommere end i f.eks. Stockholm, Oslo og Helsinki, skriver Berlingske Tidende.

Efterlyser samlet program

OECD opfordrer regeringen til at lave en samlet plan for hovedstadens fremtidige udvikling.

- Det er vigtigt for København, at alle styringsniveauer – ikke mindst regeringen, men også regionen og det kommunale niveau – laver et samlet program. Der bør laves en plan for, hvad man vil gøre med København i fremtiden, siger Olaf Merk, økonomisk rådgiver hos OECD i Paris.

Erkender forkert kurs

Ifølge OECD bør regeringen satse mere målrettet på uddannelse, markant forbedring af infrastrukturen, øge antallet af boliger og styrke integrationen.

Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard erkender, at København er på forkert kurs, og hun kræver nu, at regeringstoppen sætter sig i spidsen for en national handlingsplan for hovedstadsområdet.

Facebook
Twitter