Ødelagt ansigt efter skønhedsoperation

- Jeg troede, jeg skulle dø, siger Jonna Gredsted, om de smerter hun fik efter en skønhedsoperation. Ansigtet hævede voldsomt og hun måtte indlægges på hospitalet, forklarer hun i DR1-programmet Testen.

Jonna Gredsted (Foto: DR © DR)

Flere danske kvinder fortæller i DR1' dokumentar-program Testen om store smerter og et ødelagt ansigt efter skønhedsoperationer.

- Jeg troede, jeg skulle dø, siger Jonna Gredsted, om de smerter hun fik efter at være blevet behandlet med produktet Aquamid, en såkaldt permament fylder, en slags gele, der efter et stykke tid går i forbindelse med ens væv, og derfor også er svær at fjerne igen.

- Jeg ville have fjernet rynker mellem overlæben og næsen, og de meget dybe furer på siderne af munden. Jeg læste om Aquamid, at det var gennemprøvet, ufarligt og ikke giftigt.

Indlagt med infektion

Men kort efter behandlingen skete der forandringer i hendes ansigt og hun kontaktede klinikken, hvor behandlingen var blevet udført. Hun får af vide, at der er tale om en infektion, og hun får noget antibiotika.

De følgende dage bliver det værre, og hun bliver indlagt på Gentofte Hospital.

- Jeg ser fuldstændig forfærdelig ud. Jeg var bred i ansigtet og fuldstændig skæv. Jeg bliver rød og hæver også på halsen og brystet, og jeg var overbevist om, at jeg skulle dø.

Store knuder der strammer

Hun får slået hævelserne ned med antibiotika, men hver gang hun stopper med medicinen blusser reaktionen op igen. Derfor beslutter plastikkirurger på Rigshospitalet at skære det geleagtige stof ud af hendes ansigt.

- Der er aldrig noget, der bliver som før. Jeg har nogle små knuder på læberne og så har jeg dannet noget bindevæv på begge sider af munden, der føles som nogle store knuder, der strammer, siger Jonna Gredsted.

Jonna Gredsted (Foto: DR © DR)

Fem år efter kom smerterne

Testen har også talt med Signe Ann, der for fem år siden fik lavet en en plastikkirurgisk behandling, der skulle glatte rynker ud og give fyldige læber.

Den 33-årige kvinde blev behandlet med Aquamid, en slags gele, der blev sprøjtet ind under huden ved panden. Hun fik lagt det ind i læberne, i siderne omkring munden og i panden.

Daglige smerter

Den fylder, Signe Ann har i kroppen burde ifølge producenten forblive blød. Men sådan er det ikke. Nu er stoffet begyndt at samle sig til små hårde kugler. Og huden omkring hæver op. Det betyder daglige smerter.

- Hver gang der er smerte, så ved jeg, at det udvikler sig. Nu har jeg levet i konstant frygt i fire og en halv måned, og det er psykisk ned-brydende.

- Jeg var utilfreds med rynker - det var et ganske lille indgreb, men det endte med at få katastrofale følger, konstaterer Signe Ann.

Overvejer operation

Hendes hævelser holdes i dag nede med en kombination af binyrebarkhormon og antibiotika. Men den behandling kan hun ikke være på resten af livet.

Problemet er, at hun er blevet behandlet med en permanent fylder, der går i forbindelse med vævet, som gør det svært at fjerne uden komplikationer.

- Sidste udvej er at få skåret det ud. Det bliver svært at leve med, for det kan ikke gøres på en pæn måde, siger hun.

Programmet Testen sendes på DR1 kl. 20:30

Facebook
Twitter