Økologisk frugt og grønt bliver billigere og billigere

Siden december 2014 er det blevet over ti procent billigere at købe økologisk frugt og grønt.

Samtidig med at priserne på økologisk frugt og grønt falder, vokser forbruget markant.(Foto: Johan Gadegaard/Scanpix 2015) (Foto: © Johan gadegaard, Scanpix)

Foretrækker du dine tomater eller bananer uden sprøjtemiddel er der godt nyt: Det bliver kun billigere og billigere at købe økologisk frugt og grønt, viser et pristjek, som Forbrugerrådet Tænk har lavet.

I januar i år var det i gennemsnit 4,2 procent billigere at købe en pose med 11 forskellige typer frugt og grønt i forhold til januar sidste år.

Går man tilbage til december 2014 er det i gennemsnit blevet 10,8 procent billigere. Og det er resultatet af flere års målrettet arbejde for at fremme økologien, mener formand i Forbrugerrådet Tænk, Anja Philip:

- Der er endelig kommet hul igennem til en mere bærerdygtig produktion. Vi imødekommer forbrugernes ønske om at handle mere økologisk til fornuftige priser, og det er en rigtig fin udvikling, siger hun.

Rema1000 er billigst på økologien

I forbrugerrådet TÆNKs pristjek er det i år billigst at købe økologisk frugt og grønt hos Rema1000. Og sådan skal det være i et konkurrencepræget marked, mener indkøbsdirektør Anders Jensen:

- Det er er en del af vores identitet som discountkæde og økologi er et satsningsområde for os. Vi har lovet vores kunder, at alle skal have råd til økologi, så det skal vi leve op til, siger han.

Samtidig foretækker danskerne økologisk som aldrig før. Andelen af økologiske føde- og drikkevarer er vokset fra 3 procent til i 2004 til 7,7 procent i 2014.

(Foto: © Grafik: Ninni Munch Pettersson, DR Nyheder)

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1114982001885656

Rettelse: I en tidligere udgave af artiklen stod der, at det for andet år i træk er Rema1000, hvor det er billigst at købe økologisk frugt og grønt. Det passer ikke, da det i 2015 var Netto, som vandt TÆNKs pristjek på økologisk fugt og grønt. DR Nyheder beklager.