Øksemand sigtes nu for terror

Den 28-årige somalier, der brød ind med en økse hos tegneren Kurt Westergaard, sigtes nu formelt for terror, oplyser hans advokat.

En 28-årig somalier kan nu skrive sigtet terrorist på sit visitkort, efter han brød ind hos tegneren Kurt Westergaard med en økse.

I første omgang blev den 28-årige mand "kun" sigtet for drabsforsøg på tegneren og en tililende betjent, men efter at have tygget på sagen har politiets jurister nu opgraderet sigtelsen til forsøg på terror efter straffelovens paragraf 114.

- Terrorparagraffen skærper jo straffen for en lovovertrædelse, så hvis han bliver fundet skyldig vil det her betyde, at han må regne med at få en højere straf, siger chefanklager Marian Thomsen ved Østjyllands Politi.

Sidder i isolation i Vestre Fængsel

Den somaliske mand, som ifølge PET har forbindelse til østafrikanske terrorledere, er varetægtsfængslet frem til 27. januar. I forbindelse med anholdelsen nytårsdag blev han skudt af en betjent i hånden og det ene knæ, men han er nu udskrevet og sidder i øjeblikket isolationsfængslet i Vestre Fængsel.

Beslutningen om at løfte sigtelsen til forsøg på terror hviler i høj grad på en højesteretskendelse i den såkaldte tunesersag. Her fastslog Højesteret, at et forsøg på at dræbe Kurt Westergaard må anses som et terroranslag i juridisk forstand.

Sigtet for fire forhold

- Den Højesteretsafgørelse har vi studeret med stor interesse, og den har da helt sikkert haft betydning for vores vurdering af sigtelsen i den her sag, siger Marian Thomsen.

Efter dagens ændring i sagen mod den somaliske øksemand er han nu sigtet for fire forhold efter indbruddet hos Kurt Westergaard.

Ud over forsøg på terror er han fortsat sigtet for at forsøge at slå betjenten ihjel, ligesom han er sigtet for vold mod en anden betjent og overtrædelse af våbenlovgivningen.

Den fængslede somalier nægter sig skyldig i anklagerne.

FacebookTwitter