Ønske: Skoleelever skal lære digital dannelse

Når skoleelever mobber hinanden på for eksempel Facebook, så er det faktisk endnu værre, end når de peger fingre af hinanden i skolegården.

Skolelærere skal lære elever, hvordan man taler til hinanden på Facebook, mener Center for Digital Dannelse.

Når skoleelever mobber hinanden på for eksempel Facebook, så er det faktisk endnu værre, end når de peger fingre af hinanden i skolegården. For hvis først en af Facebook-vennerne liker eller kommenterer mobning af en anden, kommer mobningen ikke bare ud til en lille gruppe venner. Den bliver også kendt af vennernes venners venner.

- Det er sjældent, at 800 børn peger fingre i skolegården, siger Jacob Brøndum fra Center for Digital Dannelse.

Han mener derfor, at dannelse på internettet bør optræde som selvstændigt emne på skoleskemaet.

Det vilde vesten

- Det er det vilde vesten på de sociale medier. Vi har brugt mange år på at lære at at opføre os ordentligt i offentligheden. Vi ved, hvordan man opfører sig på arbejdet, og at man holder pænt på glasset hjemme hos farmor. Men på de sociale medier er vi mere direkte og elsker og hader hinanden lidt hurtigere, siger Jacob Brøndum til DR Nyheder.

I en undersøgelse blandt mere end 400 skoler lavet af DR Nyheder svarer otte ud af 10, at de har oplevet mobning blandt eleverne på sociale medier.

Skolelærere skal lære elever, hvordan man taler til hinanden på Facebook, mener Center for Digital Dannelse, og det er formand for skolelederne, Anders Balle, helt enig i:

Skoledere: Det handler om god opdragelse

- Det overrasker mig ikke, at otte ud af 10 skoleledere har oplevet det her. Men vi kan heller ikke undgå mobning helt. Når mennesker er sammen, vil den slags opstå. Men sammen med forældrene skal vi gøre, alt hvad vi kan, for at minimere det så meget som muligt, siger han til DR Nyheder.

- Men der bliver ikke tale om at stoppe adgangen til de sociale medier. De er kommet for at blive. Så i virkeligheden handler det om en generel god opdragelse, som vil smitte af på vores opførsel på de sociale medier, siger Anders Balle til DR Nyheder.

Facebook
Twitter