Østjylland er Danmarks rockerborg

Intet andet sted i landet er koncentrationen af rockere så stor som i Østjylland. Og problemet vokser nu, hvor Bandidos er rykket ind i Randers.

Intet andet sted i landet er koncentrationen af rockere så stor som i Østjylland. Og problemet vokser nu, hvor Bandidos er rykket ind i Randers. (© DR)

Østjylland er Danmarks højborg for rockere.

Intet andet sted i landet er koncentrationen af rockere så stor som her. Og problemet vokser nu, hvor Bandidos er rykket ind i Randers.

Det ærgrer Østjyllands Politi, som sætter massivt ind for at undgå konflikter mellem Bandidos og Hells Angels. Det fortæller politiinspektør Ole Madsen.

- Vi vil følge det ekstremt tæt og efterforske meget målrettet både mod de kriminelle bander med andengenerationsindvandrere og Bandidos og Hells Angels. Dem bruger vi rigtig meget tid på allerede i dag og vil følge dem tæt fremadrettet, siger han.

Bandidos opruster

I mange år har rockerne fra Hells Angels ellers siddet solidt på Randers, men det er altså slut nu, hvor Bandidos er flyttet til byen. Gruppen har også indtaget flere andre jyske byer.

- Men det er ikke fordi, at vi har nogen som helst efterretninger eller noget, der tyder på, at de er ved at optrappe en konflikt. Slet ikke, siger politiinspektøren.

Men professor i sociologi på Aalborg Universitet, Michael Hviid Jacobsen, som skriver på en bog om bander i Danmark, ser Bandidos' indtog som en oprustning.

Forsker forudser optrapning

Han frygter en konflikt mellem de to rocker-grupper.

- Det er klart, at når vi får koncentrationer af to grupperinger, der gennem mange år har haft et horn i siden på hinanden, i danske provinsbyer, så er sandsynligheden for, at der kan opstå problematikker, jo alt andet lige noget større, siger professoren.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk