Østjyllands Politi: 12 har allerede fået et klip i kortet

Første dag med ny straf for mobil-fifleri bag rattet har kostet 12 østjyske bilister et klip i kørekortet.

15 østjyske bilister har efter første døgn med skærpet straf fået et klip i kortet for at køre med håndholdt mobil. (arkivfoto) (Foto: Kim Haugaard © Scanpix)

Det er ikke lovligt at sidde med telefonen i hånden, når du kører bil - og i går blev straffen for at rode med mobilen bag rattet skærpet.

Nu får bilister, der sms'er, ringer eller snapper bag rattet et klip i kørekortet.

Og det har 12 bilister i Østjylland lært på den hårde måde. De har nemlig alle fået et klip i kortet på den første dag med de nye regler, lyder status fra Østjyllands Politi på twitter.

Indtil i går var straffen for at bruge håndholdt mobil en bødestraf på 1.500 kroner og en afgift på 500 kroner til Offerfonden, der blandt andet hjælper trafikofre.

Nu ryger der et klip i kørekortet oveni straffen - og dermed er der kortere vej til at få frakendt kørekortet.

Tre klip inden for tre år udløser nemlig en betinget frakendelse af retten at køre bil og en indkaldelse til en orienterende køreprøve, skriver Rigspolitiets på dets hjemmeside.

På Bornholm har to bilister fået et klip i kortet, efter den skærpede straf i går trådte i kraft, oplyser Bornholms politi.

Rettelse: Tidligere fremgik det af artiklen, at Østjyllands Politi havde uddelt 15 klip. Dette tal har Rigspolitiet dog rettet til 12.

Ved du, hvad du må bag rattet? Test din viden i quizzen her:

Facebook
Twitter