Østjyllands Politi klar med bødeblokken: For mange folk på strande og i parker

Mens der endnu ikke er givet bøder til danskerne ude i det fri, så har to vandpibecaféer fået bøder.

  • Gående og cyklende nød solen ved havnefronten i Aalborg i dag. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)
  • Udendørs fitness-redskaber der endnu ikke er blevet afspærret ved havnefronten i Aalborg. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)
  • Gående ved havnefronten i Aalborg. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)
1 / 3

Danskerne har nydt det dejlige forårsvejr i landets parker og ved strandene de seneste dage. Stik imod kraftige opfordringer fra myndighederne, der beder folk om ikke at stimle sammen, hvor der er mange mennesker, men holde afstand til hinanden og allerhelst bare blive hjemme.

I onsdags blev det fastsat, at det koster en bøde på 1.500 kroner for de personer, der overtræder regler om ikke at samles mere end ti personer i kampen for at bekæmpe udbredelsen af coronavirus.

Endnu er der ikke givet bøder til de solglade danskere, men i Aarhus er budskabet ikke helt gået op for folk. Der var igen i dag alt for mange mennesker i parkerne og på strandene, og der er ikke længe, til politiet må frem med bødeblokken.

- Det tror jeg desværre ikke, der er. Vi håber, folk retter ind, men vi får rigtig mange henvendelser.

- Når folk kommer ud i parkerne og på strandene, så glemmer de lidt farligheden i det her og glemmer respekten til samfundet og medmenneskeligheden, siger vagtchef Lars Bisgaard.

Mange anmeldelser på Fyn

Også på Fyn lyder meldingen, at der er for mange, der ikke overholder de nye regler.

- Vi har fået en masse anmeldelser og givet nogle påbud om, at folk skal lade være med at forsamles, siger Ehm Christensen, vagtchef hos Fyns Politi.

Hver gang, politiet får en anmeldelse, prøver de at rykke ud. Det er især til legepladser, grønne arealer og idrætanlæg.

- De fleste kan godt forstå det, men det er tankeløshed. De siger, at de ikke har tænkt nærmere over det, siger Ehm Christensen.

Fyns Politi har ikke udstedt nogle bøder i dag men var fremme med bødeblokken en enkelt gang i går, hvor et værtshus serverede drikkelse fra et baglokale. Værtshusejeren står til at få en bøde på 5.000 kroner.

Skiltning ved Søerne i København viser ensretning for gående på stierne. (Foto: © Philip Davali, Scanpix)

Københavnerne har hørt efter

Kommunerne er klar til at lukke legepladser, parker og pladser, hvis myndighedernes opfordringer om at holde to meters afstand til personer, man ikke deler husstand med, ikke overholdes.

I København skal gå- og løbeture omkring søerne, som strækker sig fra Østerbro til Vesterbro, fremover foregår i urets retning. Grusstierne ensrettes nemlig for at undgå at folk kommer for tæt på hinanden.

Her virkede det i løbet af lørdagen som om, borgerne har lyttet til myndighedernes opfordringer.

- De har fulgt de anbefalinger, myndighederne har givet. Der er mange mennesker ude, men det virker som om, de har forstået retningslinjerne, og folk efterkommer det, når vi taler med dem, siger Jakob Vilner, politinspektør hos Københavns Politi.

Det betyder også, at det ikke har været nødvendigt at udstede bøder til folk, der har været ude for at nyde solen i dag. Derimod er der givet bøder til en forretning og et serveringssted, hvor der var samlet for mange mennesker.

Også Vestegnens Politi melder om lukning af en vandpibecafé, en frisør og en café.

Vi kan allesammen være med til at redde liv, hvis vi holder afstand til hinanden under coronakrisen. Verden lukker ned, og vi skal blive hjemme. Men hvorfor er det så vigtigt, vi holder afstand til andre mennesker? Få svaret i videoen her: