Østre Landsret afviser tys-tys-kildens krav om lavere straf

Landsretten var heller ikke villig til at lade sagen mod hovedpersonen i den såkaldte Se og Hør-sag gå om.

Se og Hør brugte blandt andet kreditkortoplysningerne til at opspore ferierende kendte. (Foto: © Kasper palsnov, Scanpix)

Østre Landsret stadfæster tirsdag byrettens dom på halvandet års fængsel mod tys-tys-kilden i Se og Hør-sagen.

Forsvarer Michael Juul Eriksen argumenterede i dag i Østre Landsret for, at Peter Bo Henriksens sag skulle gå om, da en af de domsmænd, der var med til at fælde dom over ham – ifølge forsvareren – er inhabil, fordi hun dagen efter domsafsigelsen udtalte sig kritisk om ugeblade som Se og Hør.

Sahar Aslani, som domsmanden hedder, sagde blandt andet til Radio24syv, at ugebladene skulle uddø.

Den udtalelse viser ifølge Michael Juul Eriksen, at domsmanden er særdeles kritisk indstillet over for ugebladene og derfor ikke egnet til at være domsmand i en sag, der involverer Se og Hør. Præsidenten for Østre Landsret har efterfølgende vurderet, at det er forsvarligt at lade Sahar Aslani fortsætte som domsmand.

Men Østre Landsret fandt altså frem til, at sagen ikke skal gå om.

- Landsretten har ikke givet os medhold i, at domsmanden var inhabil, idet man har lagt vægt på, at hun (domsmanden, red.) selv har sagt, at det ikke har haft betydning for hende, at hun har haft de her holdinger, som hun har givet udtryk for. Og det er vi selvfølgelig ikke tilfredse med, siger forsvarer Michael Juul Eriksen.

Vil forsøge at få sagen for Højesteret

Rettens afgørelse, om ikke at lade sagen gå om, skete ved enstemmig vedtagelse. Alligevel har forsvarer Michael Juul Eriksen på vegne af sin klient nu tænkt sig at forsøge at få sagen taget op hos landets højeste retsinstans.

- Hvis man ser på, om en dom er enstemmig eller ej, så tror jeg ikke på, at man kan se det som en rettesnor for, i hvilket omfang at domme bliver lavet om. Der kan sagtens være en chance, og jeg tror, at vi har en god chance for at få det prøvet i Højesteret, siger han.

Senioranklager Tine Bransholm Ginnerup er omvendt tilfreds med, at retten nu har sat endnu et punktum i sagen, siger hun.

- Man har signaleret, at det her er meget groft, lyder det fra anklageren om rettens afgørelse, som stadfæster den dom, som byretten i sin tid kom frem til.

Anklageren havde dog i retten argumenteret for, at straffen skulle sættes op til to års ubetinget fængsel. Det krav afviste Østre Landsret dog.

- Det her er den første sag af sin art, og der har ikke været noget fortilfælde. Nu har man både i byretten og i landsretten vurderet sagen og kommet frem til et år og seks måneders ubetinget fængsel, siger Tine Bransholm Ginnerup.

Blev betalt for oplysninger om kendte

I november 2016 blev Peter Bo Henriksen idømt halvandet års ubetinget fængsel og fik derudover beslaglagt 365.503 kroner, som han skulle have modtaget for at levere oplysninger om kendte til Se og Hør.

Ifølge anklageskriftet har han videregivet kreditkortoplysninger tilhørende minimum 135 kendte personer til ugebladet.

Tys-tys-kilden, som Peter Bo Henriksen blandt andet blev kaldt på Se og Hør, skaffede sig adgang til de personlige oplysninger hos PBS/Nets via sit job som systemoperatør.

Peter Bo Henriksen har endnu ikke afsonet noget af sin straf. De andre dømte i Se og Hør-sagen har alle accepteret deres straffe.