Østre Landsret skal afgøre sag om erstatning til godhavnsdreng

En tidligere beboer på drengehjemmet Godhavn kan nu få landsrettens ord for, om han har krav på erstatning.

Godhavnsrapporten slog fast, at drengene på børnehjemmet Godhavn blev udsat for en række overgreb, herunder seksuelle overgreb og medicinske forsøg. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

En tidligere beboer på drengehjemmet Godhavn i Tisvildeleje får nu lov til at få sin sag prøvet ved landsretten. Det oplyser Procesbevillingsnævnet.

Det bliver Østre Landsret, der skal afgøre, om Socialministeriet skal betale erstatning for de overgreb, han som barn i 1960'erne var udsat for, mens han var anbragt på hjemmet.

Østre Landsret skal tage stilling til, om Socialministeriet skal anerkende, at den i dag 67-årige Poul Erik Rasmussen blev udsat for grusom og umenneskelig behandling, da han fra 1962-1964 boede på hjemmet.

Tidligere har Københavns Byret frifundet Socialministeriet. Byretten mente, at Poul Erik Rasmussens krav om godtgørelse for tort var forældet.

Poul Erik Rasmussen kræver 10.001 kroner af Social- og Indenrigsministeriet.

Overgreb og medicinske forsøg

I 2009 bevilgede Socialministeriet penge til en uvildig undersøgelse af forholdene på en række danske børnehjem, herunder Godhavn.

Resultatet var Godhavnsrapporten. Her blev det slået fast, at drengene havde været udsat for en række overgreb, herunder seksuelle overgreb og medicinske forsøg.

Flere politikere har været optaget af godhavnsdrengenes skæbne.

I Folketinget fremsatte Socialdemokraterne i fredags et beslutningsforslag, der skal sikre en officiel undskyldning til tidligere børnehjemsbørn, anbragte i åndssvageforsorgen, tvangsadopterede grønlændere og andre, som den danske stat har begået overgreb mod.

/ritzau/

FacebookTwitter