Offentligt ansatte i Østdanmark kan vende tilbage på arbejdspladsen fra på mandag

Fra 15. juni kan offentligt ansatte i Region Hovedstaden og i Region Sjælland igen vende tilbage til arbejdspladsen.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) har netop givet grønt lys for, at offentligt ansatte kan vende tilbage til arbejdet rent fysisk. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

Offentligt ansatte øst for Storebæltsbroen kan fra 15. juni nu også vende tilbage til deres arbejdsplads.

Det har Justitsministeriet netop offentliggjort.

- Mange offentligt ansatte har de seneste mange måneder på fornem vis fulgt myndighedernes anvisninger og undladt at møde fysisk på arbejde til gavn for os alle, siger justitsminister Nick Hækkerup (S) i en pressemeddelelse.

- Det betyder, at vi nu på et forsvarligt grundlag kan åbne yderligere for den offentlige sektor og fra på mandag lade statslige, regionale og kommunale medarbejdere i Region Sjælland og Region Hovedstaden møde fysisk op på arbejde.

27. maj fik alle offentligt ansatte på Fyn og i Jylland, altså vest for storebæltsbroen, lov til at møde fysisk op på deres arbejdsplads. Samme tilladelse galt ikke øst for Storebæltsbroen, hvor smitten har været mere udbredt end i resten af landet.

Her skulle ansatte i ikke-kritiske job fortsat arbejde hjemmefra.

Frygtede at være glemt

Beskeden kommer dagen efter, Danmark trådte ind i tredje fase af genåbningen. Her blev det blandt andet tilladt for fitnesscentre og svømmehaller at åbne igen. Men altså ikke de offentligt ansatte øst for Storebælt.

Og det fik en række sjællandske borgmestre til at råbe op.

- Jeg er lidt bange for, at de har glemt os. Har de glemt lige at melde tilbage om, at øst for Storebælt må man også godt begynde at give fuld service inden for det offentlige? sagde Gert Jørgensen (C), der er borgmester i Sorø.

Også i Næstved undrede man sig:

- Det virker efterhånden lidt underligt, at folk må gå i fitnesscentret - og vi har mange fitnesscentre i Næstved - men folk kan ikke gå i Borgerservice, sagde borgmester Carsten Rasmussen (S).

Det fik også Kommunernes Landsforening til mandag aften at sende en besked til statsminister Mette Frederiksen (S) med en opfordring til at genoverveje beslutningen.

Og det må de altså fra og med 15. juni, men man opfordres til, at man så vidt muligt fortsat anvender hjemmearbejde og forskudte mødetider.