Offer for id-tyveri: Kreditbeskyttelse af CPR-nummer havde hjulpet mig

Henriette Thiim så gerne, at det også blev muligt at spærre ens forskellige id-kort.

Henriette Thiim har oprettet Facebook-gruppen 'IDENTITETSTYVERI I DANMARK' for folk, som har oplevet at blive udsat for identitetstyveri. (© dr)

Det er rigtig positivt, at social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) nu er klar med en løsning til de mange tusinde danskere, som årligt udsættes for identitetstyveri.

Sådan lyder det fra Henriette Thiim, som selv har fået sin identitet misbrugt og endte med at få regninger på forbrugslån for mere end 200.000 kroner.

- Jeg tror, det havde hjulpet mig. Jeg ville formodentligt have kunnet forhindret, at der blev oprettet så mange lån i mit navn, forklarer hun.

Ministeren vil gøre det muligt for danskere, som har været udsat for identitetstyveri, at oprette en kreditbeskyttelse ved deres cpr-nummer på borger.dk.

Henriette Thiim har oprettet en Facebook-gruppe for ofre for identitetstyveri og påpeger, at identitetstyveri også kommer i andre former end det, som tager udgangspunkt i cpr-numrene.

- Hullerne er, at man kan lave andre former for id-tyveri, og der vil det her forslag ikke kunne løse konflikten, forklarer hun.

Stod det til Henriette Thiim, så burde det offentlige lade sig inspirere af bankernes håndtering af stjålne betalingskort.

- Der ligger et hav af sygesikringskort fra hver gang, folk er flyttet, har tabt deres pung eller mistet deres pas i udlandet. Det bør man kunne spærre, så andre ikke kan udgive sig for at være én, forklarer hun.

Sagen kort

  • Social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) er klar med en løsning, som skal gøre det lettere for borgere at sikre sig mod id-tyveri.

  • Løsningen går ud på, at folk får mulighed for at registrere, at de har fået stjålet eller mistet ID-papirer, som kan misbruges, og dermed opretter de en kreditbeskyttelse.

  • Det giver butikker mulighed for at se, om der er risiko for id-misbrug, når de henter kundens navn og adresse fra CPR-registret.

Facebook
Twitter