Ofrene for terrorangrebet i Sri Lanka mindes med sang og taler

Lars Løkke Rasmussen holdt tale og sendte tanker til den danske familie, der mistede tre børn og de mange srilankanere.

Statminister Lars Løkke Rasmussen holdt tale, da ofrene for terrorangrebet i Sri Lanka blev mindet på Kongens Nytorv i København. (Foto: Claus bech)

Da Sri Lanka påskesøndag blev ramt af otte eksplosioner mistede 359 mennesker livet - blandt de mange dræbte er tre danske børn - og 450 blev såret.

Her til aften blev ofrene mindet med et minuts stilhed, musik og taler på Kongens Nytorv i København.

De mange fremmødte stod med fakler og bannnere med skriften 'Terror never win' (terroren vinder aldrig red.) og flere var tydeligt berørte, da der blev holdt et minuts stilhed for ofrene.

Her kan du se et sammeklip fra mindehøjtideligheden:

Sender tanker til de danske ofre

Blandt talerne var statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) som sendte sine tanker til de mange ofre og den danske familie, som mistede tre børn under terrorangrebet.

- Tre søskende på ferie med deres forældre. Med livet foran sig. Det er ubærligt. (...) Jeg har ikke ord for, hvad familien må gennemgå nu. Det værste mareridt en familie kan opleve, lød det fra statsministeren, som også sendte en masse tanker til de mange srilankanske ofre og pårørende.

Statsministeren understregede, det var vigtigt at stå sammen og "aldrig, aldrig, aldrig" lade terroristernes vinde med deres mørke og had.

- Angrebene rammer os alle med forfærdelse. Vi spørger os selv, hvad vil terroristerne opnå? Og svaret er ligeså enkelt, som det er skræmmende. Svaret er frygt. Fordi frygt avler vrede. Og vrede avler had. Og had avler mørke.

- Vi skal stå sammen og tænde lys, både i overført betydning og i bogstaveligste forstand, sagde Lars Løkke Rasmussen og tilføjede, at vi skal leve som frie mennesker.

  • Der var mange fremmødte ved aftenens mindehøjtidlighed på Kongens Nytorv i København. Der var også mindehøjtidelighed i Odense. (Foto: Claus bech)
  • Statsminister Lars Løkke Rasmussen holdt tale, da der her til aften var mindehøjtidelighed for ofrene i Sri Lanka. (Foto: Claus bech)
  • - Vi må aldrig vænne os til terror, sådan lød buskabet fra justitsminister Søren Pape Poulsen, som også var mødt op til mindehøjtidligheden. (Foto: Claus bech © fotograf@clausbech.dk)
  • På programmet var både musik og taler. Foruden statsministeren talte også Peter Grøndahl, Generalkonsul for Sri Lanka. Han opfordrede folk til stadig at rejse til Sri Lanka og købe te og kanel fra landet, for at hjælpe. (Foto: Claus bech)
  • 359 mennesker mistede livet under søndagens angreb - blandt de mange dræbte er tre danske børn. Flere var tydeligt berørte ved aftenens mindehøjtidelighed for ofrene. (Foto: Claus bech)
  • 'Terror never win' var et af aftenens budskaber både fra de fremmødte og under talerne på scenen. (Foto: Claus bech)
  • Det var ungdomspartierne, VU, DSU, KU, SFU, LAU, RU, DFU og AU der havde arrangeret fakkeloptog på Kongens Nytorv i København. Her synger den danske sanger og sangskriver Annika Aakjær. (Foto: Claus bech)
1 / 7

Justitsministeren: 'Det er aldeles meningsløst'

Flere politikere var mødt op på Kongens Nytorv. Blandt andre justistminister Søren Pape Poulsen (K), som også sendte sine tanker til de tre danske børn, som blev dræbt under angrebene i Sri Lanka.

- Man får et sug i maven. Det er helt uvirkeligt. Når en dansk familie er indblandet, kommer det meget tæt på, sagde justitsministeren.

Søren Pape Poulsen (K) tilføjede, at det er vigtigt, at det aldrig bliver normalen, at der sker terror rundt om i verden.

- Vi skal passe på. Vi må aldrig vænne os til det her. Det er en meget voldsom hændelse.

- Det er helt og aldeles meningsløst. Men hvis vi står sammen, kan vi måske være med til at gøre en forskel, sagde han.

På aftenens program var også Peter Grøndahl, generalkonsul for Sri Lanka, han opfordrede danskerne fortsat at rejse til Sri Lanka på ferie og købe te og kanel fra landet.

- Det er en måde at se fremad og hjælpe Sri Lanka, sagde han.

Se hele statsministerens tale her:

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter