OL-atlet: Min mand overvejer at blive hjemme på grund af zika

OL-atleten Anna Burmeister bekymrer sig om zika-virussen, men føler sig veloplyst af Dansk Idrætsforbund.

Anna Burmeister vil koncentrere sig om sin indsats under OL i Rio og overlader helst bekymringen til DIF. (Foto: David Leth Williams © Scanpix)

Frygten, for at OL i Rio de Janeiro bliver påvirket af den myggebårne zika-virus har fået fornyet styrke, efter 125 forskere i et åbent brev til WHO opfordrer til at udsætte eller flytte De Olympiske Lege af frygten for en pandemi.

Det afviser både WHO og chefen for den danske OL-delegation, Morten Rodtwitt. Men for maratonløberen og OL-atleten Anna Burmeister har risikoen for zika-smitte fået den personlige konsekvens, at de nu overvejer, om hendes mand skal blive hjemme fra OL i Rio 2016:

- Min mand vil selvfølgelig gerne med til OL og se mig løbe, og jeg vil gerne have, at han ser det. Men de seneste dage har vi diskuteret om det egentlig giver mening, at han tager med derned. Måske er det bedre, at jeg bare opholder mig i OL-byen og passer rigtig godt på mig selv, siger hun og påpeger, at der især som kvinde er ekstra overvejelser ved zika-virussen, der har særlige konsekvenser ved en eventuel graviditet, og som også har vist sig at smitte ved seksuelt samkvem.

Anna Burmeister har dog ikke noget at udsætte på informationen fra DIF og føler sig oplyst om både risici og forholdsregler:

- Jeg føler mig tryg ved, at DIF holder sig orienteret, så jeg kan fokusere på min træning nu og koncentrere mig, når jeg er i Rio, siger hun.

Facebook
Twitter