Olielækkende skib kom sikkert i havn uden yderligere udslip

Det portugisiske containerskib Victoria gik for en uge siden på grund og har siden lækket olie ud i havet.

Bugseringen er det portugisiske fragtskib Victoria forløb uden nogen problemer, og der blev ikke konstateret yderligere olieudslip under transporten til værftet Fayard i Odense Fjord.

Det skriver Forsvaret.

- Vi startede i morges klokken 07 og klokken 14 kom Victoria til kaj. Der er ikke konstateret olieudslip under transporten, så det må betegnes som en succes, siger orlogskaptajn Øivind Bach Pedersen til DR Nyheder.

Det 179 meter lange containerskib Victoria ligger nu sikkert ved kaj på Fayardværftet, det tidligere Lindøværft, i Odense Fjord, hvor skibets mange containere nu bliver læsset af. Her lægges der også flydespærringer rundt om skibet, der har til formål at forhindre forurening, hvis der skulle slippe olie ud fra skibet under losning af containerne.

Victoria gik på grund sidste fredag ud for Fyns Hoved og har siden ligget for anker, fordi det har lækket olie.

Efterfølgende er der blevet fundet olierester på blandt andet øen Endelaves strand og ved As Vig. Og netop derfor holdt Forsvaret tre miljøskibe nøje øje med fragtskibet under dagens bugsering, som blev foretaget af to slæbebåde.

- Nu er skibet afleveret på værft. Det betyder, at Forsvarets rolle så småt er ved at være overstået, og at ansvaret overdrages til det lokale beredskab, oplyser vagtholdslederen ved Forsvarets Operationscenter, Ole Theill Sørensen.

Se klip fra bugseringen i toppen af denne artikel.