Oliver er pædofil: Jeg kunne aldrig finde på at handle på mine lyster

Allerede som 13-årig begyndte Oliver at opdage, at hans seksualitet var anderledes

Oliver ser sig selv som pædofil, og det har han gjort de seneste fem år. Collage med modelfoto: Morten Fogde Christensen

Oliver er umiddelbart en helt almindelig teenagedreng. Han bor hjemme hos sin mor, går i skole og bruger oceaner af tid med computerspil og venner på nettet.

Men noget er alligevel anderledes. For Olivers seksuelle interesser afviger fuldstændig fra hans jævnaldrende venners.

Oliver ser sig selv som pædofil, og det har han gjort de seneste fem år. Allerede som 10-årig begyndte han at søge han efter nøgenbilleder af børn på hans egen alder. Men da han blev 13 år, og hans jævnaldrende begyndte at få en seksuel interesse i hinanden, var han stadig kun interesseret i børn, der var yngre end ham selv.

- I begyndelsen kunne jeg godt lide folk på min egen alder og yngre. Jeg var måske 10 dengang. Jeg tænkte, at det var helt normalt.

- Da jeg så blev 13, var jeg ikke så lille mere, og jeg tænkte, at noget var galt. På et tidspunkt hørte jeg ordet pædofil, og så klikkede det bare. Det passede på mig, fortæller Oliver til P1 Dokumentar.

I løbet af det år blev han mere og mere tiltrukket af at se på nøgenbillederne af børn. Men samtidig blev han mere og mere splittet og bange for sig selv. Han var bange for, at han ville ende med at misbruge børn og at han var psykopat.

- Det var det eneste, jeg havde hørt om. Jeg var bange, jeg hadede mig selv. Hver aften bad jeg til gud, men intet skete.

Olivers frustration over sig selv bliver stærkere og stærkere, og som 14-årig var han så desperat over de ting, han følte, som han ikke kunne dele med nogen, at han sendte et nødråb ud på et forum for folk med psykiske problemer i cyberspace.

I opslaget skrev han blandt andet:

Olivers råb om hjælp bliver hørt af en voksen mand, der er medlem af ”Virtuous Pedophiles” – et internetforum for ’dydige pædofile’.

Manden svarer Oliver, at han ikke kan være sikker på, at han er pædofil, når han kun er 14 år gammel.

Gennem de kommende år har de næsten kontakt hver dag, manden bliver en slags mentor, der også introducerer Oliver for forummet Virtuous Pedophiles.

Her kan han læse tusindvis af indlæg fra folk, der har det som ham selv og lærer, at man godt kan være pædofil uden at være et monster, der forgriber sig på børn.

- Det var en følelse af at komme hjem, siger Oliver til P1 Dokumentar.

Oliver skriver i forummet, hvordan han omkring 13-årsalderen fandt ud af, at han er tiltrukket af børn i alderen 4 til 12 år – især piger.

skriver han i indlægget.

Oliver har endelig en følelse af ikke at være alene i verden. Men alligevel har han det ikke godt.

For han ved, at hans familie ikke kender ham rigtigt.

Han skal hele tiden skjule, at han er tiltrukket af børn – det er svært og gør, at han føler sig uærlig.

- Jeg føler mig deprimeret. Jeg ville ønske at jeg kunne skrige det til dem. Hvorfor ser I det ikke? Hvorfor har I ikke opdaget, hvor svært jeg har det, fortæller han i P1 Dokumentar.

Oliver har aldrig søgt hjælp hos det offentlige for sine tanker, selvom han godt ved, at der findes tilbud for pædofile.

Han planlægger at flytte til udlandet for at bo sammen med en pædofil ven, han kender fra internettet.

Oliver er ikke hans rigtige navn, men er valgt for at beskytte hans identitet. P1 Dokumentar har interviewet Oliver ansigt til ansigt.