Oliver og Karina lever med rotter på køkkenbordet

Rotter har spist deres seng, skidt på deres køkkenbord og angrebet ved højlys dag

Karina Espersen viser her hvordan hende og kærestens seng så ud, efter den havde været udsat for rotter (Foto: Jeppe Bruun Christensen © dr)

Rotter kan være meget svære at komme af med, når først de er kommet ind. Det har Oliver Hansen og Karina Espersen fra Ringsted fundet ud af på den hårde måde. I månedsvis har rotter hærget deres hjem.

Nu er det nok! Parret er i gang med at pakke deres lejlighed ned i flyttekasser. Egentlig ville de helst være blive boende, men i fem måneder har rotter plaget dem og nu har de fået nok.

- Rotterne har vundet, det har de jo. For vi er på vej væk nu, vi kan ikke holde det ud mere, fortæller Karina Espersen.

Det startede med én rotte Det begynder med kradselyde i væggene. Først tror parret, at de har fået mus.

- En dag kommer Oliver gående med tallerkener efter vi har spist, og pludselig løber en rotte igennem benene på ham. Der fik vi bekræftet, ok det er ikke mus. Vi har rotter, siger Karina Espersen.

De bliver begge forskrækkede og anmelder det straks til udlejer og kommunen, der kommer ud og sætter rottefælder op. Men rotten går ikke i, den bliver istedet til mange flere, og rotterne gnaver i alt. I paneler, i tøj, i komfuret og i køleskabets ledninger. Da de fjerner køleskabet, er der fyldt med rotte-ekstrementer bagved.

- Og der var helt vådt af urin fra rotterne, og det lugtede af, ja det det lugtede, fortæller Karina mens hun rynker på næsen ved tanken om den stank, der har plaget deres køkken.Madrassen gnavet i stykker Tiden går og rotterne bliver stadig til flere - og til en stadig større plage. En dag da Karina kommer hjem fra arbejde, opdager hun, at rotterne har gnavet i sengen.

- Topmadrassen er splittet fuldstændig ad. Og det lagen, der er rundt om topmadrassen, det var revet væk og bidt i. Og skumgummien fra topmadrassen var ud over det hele, fortæller hun. Men rotternes ødelæggelser er intet i forhold til det chok hun får, en morgen i køkkenet, da en rotte pludselig springer op på hendes bare ben.

- Jeg gik i chok, så det første jeg tænkte på, var bare at trampe. Så jeg trampede bare. Og da jeg så kiggede, ja, så lå den der. Så var der blod ud over det hele. Men én rotte nede var ikke nok til at skræmme resten væk. Mens parret holdt en uges ferie væk fra lejligheden, havde rotterne haft frit spil, og Karine og Oliver kom hjem til rotte efterladenskaber alle vegne. Selv i køkkenvasken og på køkkenbordet.Rotterne vandt Det er idag fem måneder siden, de første gang hørte rotterne bag deres vægge. Parret fortæller, at de flere gange har forsøgt at blive genhuset og få godtgjort deres tab af tøj, seng og madvarer. Men uden held. Nu vil de ikke mere og lejemålet er opsagt:

- For rotterne er her jo stadig. Så vi kan jo høre dem indeni væggene, lyder det fra Karina Espersen og Oliver Hansen.

Rotteangrebet har tæret på andet end tøj og møbler.

- Det har været så hårdt. Vi er vågnet om natten, fordi vi har kunnet høre kradselydene i væggen, og det har været svært at falde i søvn til. Og vi har tænkt, om de nu kommer ind til os eller om de kravler rundt på vores dyner, mens vi har ligget og sovet.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1124119904305199

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk