Olivers far: Det var ikke en desperat handling

Det var ikke en desperat handling, da Thomas Sørensen, hentede sin søn Oliver i Østrig. Han har overvejet det længe, siger han nu til DR Nyheder.

Olivers far siger i et interview med DR Nyheder, at han længe har overvejet at hente Oliver hjem.

Thomas Sørensen hentede sin søn Oliver i hans børnehave i Østrig tirsdag. Og det er noget, Thomas Sørensen har overvejet at gøre i et stýkke tid, fortæller Thomas Sørensen til DR Nyheder.

- Selvfølgelig er det noget, jeg har tænkt over i længere tid. Det er fuldstændig velovervejet, så det er ikke en desperat handling. Jeg kan ikke længere vente på, at Oliver tager skade af at være bortført fra sine venner, sin familie og sin far, som han står meget nær, fortæller Thomas Sørensen til DR Nyheder.

- Jeg synes selv, at jeg har været utrolig tålmodig. Flere har sagt, at jeg bare selv må hente ham, siger Thomas Sørensen.

Grunden til, at Thomas Sørensen tog beslutningen om at hente sin søn hjem til Danmark er, at han har fået tildelt forældremyndigheden af danske myndigheder, forklarer han.

Fuld forældremyndighed

For ham er det vigtigt at understrege, at det er ham, der har forældremyndigheden.

- Jeg har gjort det helt bevidst og helt lovligt, for jeg har den fulde forældremyndighed - den fik jeg sidste år i Danmark. Det er meget vigtigt at gøre klart, at der ikke er nogen afgørelse om forældremyndigheden i Østrig, fordi det er den eneste dom, der findes, og som er gyldig, siger han og fortsætter:

- Derfor har jeg taget det skridt at hente Oliver hjem, fordi jeg ikke længere følte, at Østrig behandlede den her sag retfærdigt, og at de har overtrådt Haagerkonventionen ved ikke for længst at have udleveret Oliver.

Frygteligt at være adskilt

Thomas Sørensen har været adskilt fra sin søn siden juli 2010. Hver tredje uge har han besøgt Oliver i Østrig, hvor han er blevet tildelt tre timers overvåget samvær, hvor de kun har måttet tale tysk, fortæller han.

- Det har været frygteligt. Jeg kan slet ikke beskrive det - at få taget ham fra mig på den måde, siger Thomas Sørensen og fortsætter:

- Det er jo ikke noget liv at have med sin søn at sidde med ham i et lukket rum i tre timer. Vi lavede jo alt sammen før. Jeg har været den primære forælder. Og pludselig fra den ene dag til den anden er han blevet taget væk fra en, fortæller han. Både mor og farThomas Sørensen lægger ikke skjul på, at han gerne vil have, at Oliver har kontakt til både sin mor og sin far.

- Hvis Oliver skal have to forældre, er det den eneste vej at gå, for moderen har sat sig for, at Oliver skal fraskrive sig sin far og hele sin fars familie, og jeg har hele tiden ønsket dialog, siger Thomas Sørensen.

Overrasket over postyr

Thomas Sørensen fortæller, at Oliver er glad for at være hjemme igen.

- Det er lykkeligt. Han er super glad for at være tilbage, han vil hele tiden have fat i mig, og han er glad for at se sin familie, siger han.

Thomas Sørensen er chokeret over al den opmærksomhed, sagen har fået.

- Jeg er overrasket over det postyr, der er kommet ud af det her. Jeg føler jo, at jeg har loven på min side, siger han.

Hør Thomas Sørensen fortælle mere i TV AVISEN 18.30 onsdag.

Facebook
Twitter