Olivers far er idømt et års betinget fængsel i Østrig

Olivers far er af en østrigsk domstol blevet idømt et års betinget fængsel. Thomas Sørensen går nu i tænkeboks, siger talsmand.

Her ses Olivers mors advokat i retten i Østrig tirsdag, hvor Thomas Sørensen, Olivers far, overraskende dukkede op.

De østrigske myndigheder har idømt Olivers far, Thomas Sørensen, et års betinget fængsel for bortførelse af drengen.

Dermed skal han ikke i fængsel.

Thomas Sørensen er frivilligt rejst til Østrig for at forklare, hvorfor han valgte at bortføre drengen fra hans østrigske mor tilbage i april.

- Han er blevet dømt for at gøre brug af den ret, som Danmark har tildelt ham, siger talsmand for Olivers far, Janus Bang til DR Nyheder.

Forældrene har været i kamp om forældremyndigheden over deres søn, siden moren valgte at flytte til sit hjemland Østrig med drengen i 2010.

Går i tænkeboks

En østrigsk domstol har givet moren forældreretten, mens Landsretten herhjemme har fastslået, at Oliver har bopæl hos faren, og at det er ham, der har forældremyndigheden.

- Det har jo hele tiden været klart, at de to lande ser vidt forskelligt på den her sag, siger Janus Bang.

Han forklarer, at Thomas Sørensen nu vil gå i tænkeboks og se på de tyske formuleringer i dommen, og dermed overveje, om han vil anke dommen.

- Der har været en mediestorm omkring Thomas, og det har været et umenneskeligt pres for ham at være i, men han har hele tiden fastholdt sin uskyld, siger Janus Bang, da han bliver spurgt til, hvordan Thomas Sørensen takler situationen.