Om 30 år er Downs syndrom udryddet

Seks af 10 danskere mener, det er positivt, at der bliver født markant færre børn med Downs syndrom, viser undersøgelse.

Om få år vil der ikke blive født flere børn med Downs. Det er en positiv udvikling, siger danskerne i ny undersøgelse. (Foto: Simon Læssøe © Simon Læssøe/ sils@berlingskemedia.dk)

Antallet af børn født med Downs syndrom falder drastisk i Danmark i disse år. Og spørger man danskerne, er det en positiv udvikling.

I en ny undersøgelse, som Epinion har lavet for DR, svarer seks ud af 10 danskere, at det er positivt, at der bliver født færre og færre børn med Downs.

Det er især mændene, der er positive over for faldet i antal fødte med Downs syndrom.

Over syv ud af 10 mænd mener, det er en positiv udvikling, at der bliver færre børn med Downs i Danmark, mens det er lige godt fem ud af 10 kvinder, der har samme holdning.

Downs er udryddet om 30 år

Siden 2004 er alle gravide blevet tilbudt en undersøgelse for Downs syndrom – en såkaldt nakkefoldsscanning. Det har fået antallet af Downs-aborter til at stige markant.

Sidste år valgte 98 procent af de gravide, som fik konstateret en risiko for Downs syndrom, at abortere fostret.

Fortsætter udviklingen, vil der ikke blive født flere børn med Downs i Danmark om 30 år.

- Når man kan finde næsten alle fostre med Downs syndrom, vil vi nærme os en situation, hvor næsten alle også bliver aborteret, siger Lilian Bondo, formand for Jordemoderforeningen.

Du kan se mere om, hvordan børn med Downs syndrom langsomt forsvinder i Danmark i DR2-programmet "Død over Downs”, som vises i aften kl. 21.30.

FacebookTwitter