Tema Terrorsagen

Omar El-Hussein lånte computer af 21-årig til at finde terrormål

Tiltalt sad ved siden af Omar El-Hussein på netcafé, da der blev søgt på flere potentielle mål.

Omar El-Hussein var i timerne efter angrebet på Krudttønden i tæt kontakt med fire mænd, der er tiltalt for medvirken til terror, mener anklagemyndigheden. (Foto: David Leth Williams © Scanpix)

21-årige LE lånte Omar El-Hussein sin computer på netcaféen Power Play på Nørrebro i København og sad ved siden af, mens Omar EL-Hussein formentlig søgte på flere potentielle mål for et nyt terrorangreb.

Det viser optagelser fra stedet og bekræftes af den 21-åriges forklaring i Københavns Byret.

Terrorsagen

Over et år efter angrebet på Krudttønden og den jødiske synagoge i København kører retssagen nu mod fire mænd i Københavns Byret. De er tiltalt for at have hjulpet Omar el-Hussein, efter han havde angrebet Krudttønden. Følg retssagen her.

Gå til tema

21-årige LE erkender i retten, at computeren blev lånt ud til Omar El-Hussein.

- Han vil låne en computer. De andre var slukkede, tror jeg. Det tager tid, før de bliver tændt, forklarer LE.

Søgte på Charlie Hebdo-kiosk og Pegida-stifter

Politiet har i browserhistorikken på den computer, som 21-årige LE overdrog til Omar El-Hussein, fundet flere søgninger efter det, der kan ligne potentielle mål for Omar El-Husseins næste angreb:

Søgninger på DF-politikeren Mogens Camre, Pegida-stifter Nicolaj Sennels adresse i Hellerup og den kiosk på Sønder Boulevard på Vesterbro, der var blandt de første til at sælge det franske satiremagasin Charlie Hebdo.

Den sidste søgning, Omar El-Hussein lavede, sendte ham ind på Mosaisk Trossamfunds hjemmeside. Få timer senere angreb Omar El-Hussein samfundets synagoge på Krystalgade og dræbte Dan Uzan.

21-årige LE siger i retten, at han ikke så, hvad Omar El-Hussein søgte på. På optagelserne ses de sidde ved siden af hinanden. Men to sider bed LE dog mærke i:

- Han var på Facebook og YouTube, forklarer han.

LE har forklaret i retten, at han var på netcaféen for at spille computer.