Tema Terrorsagen

Omar El-Hussein søgte på Mogens Camre og Pegida-formand mellem angreb

Før han valgte at gå til angreb på den jødiske synagoge, søgte gerningsmand på flere andre navne.

Omar El-Hussein søgte blandt andet på Dansk Folkepartis Mogens Camre inden angrebet mod synagogen. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Der blev søgt på flere andre islamkritiske personer, da Omar El-Hussein på internetcafeen Powerplay på Nørrebro overvejede sit næste angreb.

Heriblandt Pegida-formand Nicolaj Sennels adresse i Hellerup i København samt Dansk Folkepartis Mogens Camre.

Det viser politiets tekniske efterforskning efter angrebet, som bliver præsenteret på førstedagen af terrorsagen mod de fire tiltalte i Københavns Byret. De er tiltalt for at assistere Omar El-Hussein i angrebet på den jødiske synagoge i Krystalgade i det indre København.

Terrorsagen

Over et år efter angrebet på Krudttønden og den jødiske synagoge i København kører retssagen nu mod fire mænd i Københavns Byret. De er tiltalt for at have hjulpet Omar el-Hussein, efter han havde angrebet Krudttønden. Følg retssagen her.

Gå til tema

Omar El-Hussein skal også have søgt på en kiosk - her formoder politiet, der er tale om en af de kiosker, der først solgte det franske satire-magasin Charlie Hebdo.

Den sidste søgning Omar El-Hussein lavede, sendte ham ind på Mosaisk Trossamfunds hjemmeside. Her kunne kan læse om det private arrangement, der foregik samme aften i synagogen på Krystalgade. En fest, der sluttede klokken 2, og som blev det sidste klik, Omar El-Hussein foretog på hjemmesiden.

Kort efter midnat gik Omar El-Hussein netop til synagogen i Krystalgade, hvor han sårede to betjente og dræbte den jødiske vagt Dan Uzan. Retssagen kører frem til slutningen af september.

Omar el-Hussein søgte på flere andre islamkritiske personer, da han overvejede, hvor han skulle angribe efter Krudttønden.

Opslået af DR Nyheder på 10. marts 2016