Omar El-Hussein til tiltalt: Drab på Finn Nørgaard var et uheld

Det var Lars Vilks, der var målet for angrebet på Krudttønden, har Omar El-Hussein forklaret ifølge 26-årig tiltalt.

Politiet leder efter spor i Krudttønden efter terrorangrebet tidligere på dagen lørdag den 14. februar 2015. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)

Omar El-Hussein mødte de fire personer, der er tiltalt for medvirken til terrorisme, i Mjølnerparken efter angrebet. Mellem blokkene fortalte han ifølge 26-årige BH, hvad der var foregået ved Krudttønden.

Her fortæller han, at han har skudt. At han har gjort det med en M95-riffel, som han kort forinden havde overdraget til 26-årige BH. Med skuddene dræbte Omar El-Hussein filmmanden Finn Nørgaard. Men det var et uheld, sagde Omar El-Hussein ifølge BH.

- Det var ikke ham, der stod der, der skulle dø. Det var ham Muhammedtegneren. Lars Vilks.

- Det var et uheld, han skød den anden. Det var han meget ked af det over, forklarer BH.

De fire tiltalte var ifølge 26-årige BH fuldstændig målløse over det, som Omar El-Hussein forklarede dem.

26-årige BH er sammen med 21-årige LE, 23-årige IA og 31-årige MR i Mjølnerparken, hvor de ifølge BH tilfældigt er stødt ind i Omar El-Hussein. De tre yngste er gode venner og kender hinanden fra miljøet omkring Mjølnerparken. Et miljø hvor de også lærte Omar El-Hussein at kende.

Angrebet var "langt ude"

De fire tiltalte taler om situationen. Stemningen var, at det var "langt ude", det Omar El-Hussein havde gjort, forklarer BH.

Samtalen varer ifølge videoovervågningen fire minutter, hvorefter de tiltalte og Omar El-Hussein går hver til sit.

BH fandt ikke anledning til at kontakte politiet, forklarer han. Hverken da Omar El-Hussein overdrog ham den M95-riffel, han benyttede ved angrebet eller efterfølgende, da Omar El-Hussein har fortalt de fire om sine handlinger.

Under formiddagens afhøring har BH fortalt, hvordan man i det kriminelle miljø ikke stikker hinanden og derfor ikke taler med politiet. Derfor fortalte han ikke ordensmagten, at Omar havde givet ham et våben, og at det havde været anvendt ved angrebet mod Krudttønden.

Det er første gang, at 26-årige BH fortæller sin version af, hvad der skete i timerne efter angrebet på Krudttønden og før Omar El-Hussein angreb Krudttønden. Hidtil har han nægtet at afgive forklaring til politiet i forbindelse med sin varetægtsfængsling.