Omfattende skader på bro efter sammenstød

Jernbanebroen hen over Limfjorden er blevet så skadet, efter et finsk fragtskib sejlede ind i den, at der kan gå et halvt år, før den kan åbne igen.

Jernbanebroen hen over Limfjorden har fået så omfattende skader, efter at en finsk fragtskib i aftes sejlede ind i den, at der ifølge politiet kan gå op til et halvt år, inden den kan åbne igen. (Foto: René Strandbygaard © DSB)

Sammenstødet mellem et fragtskib og jernbanebroen over Limfjorden har efterladt broen i så miserabel en forfatning, at der kan gå et halvt år, inden der igen kan køre tog fra Aalborg til Nørresundby.

Sådan lyder den første vurdering fra Banedanmark, som i nattens mulm og mørke har forsøgt at danne sig et foreløbigt overblik over skadernes omfang efter sammenstødet, som fandt sted klokken 22 i aftes.

Vagtchef Per Vagn Nielsen fra Nordjyllands Politi har talt med den brokyndige ingeniør hos Banedanmark.

Broklap og spor beskadiget

- Han fortæller, at skaderne er ret omfattende. Broklappen og sporene er svært beskadiget, så lige nu lyder vurderingen, at der kan gå op til et halvt år, inden der kan køre tog over broen igen, siger Per Vagn Nielsen til DR Nyheder.

Ifølge vagtchefen har kaptajnen forklaret politiet, at han fejlvurderede situationen og troede, at han kunne sejle under den. Da det gik op for ham, at det var umuligt, slog han bak, men det var for sent. Efter sammenstødet sejlede det finske skib til kaj vest for broen. En udåndingsprøve har vist, at kaptajnen var helt ædru.

DSB indsætter busser

Hos DBS oplyser chefvagt John Stork, at man fra klokken 5 indsætter busser, som vil fragte passagerer fra Aalborg Station til Lindholm Station. En bustur på ca. 18 minutter. I morgenmyldretiden fra 6-9 vil der køre fire busser i hver retning hver halve time.

- Vi afventer nu en mere detaljeret rapport om forløbet, siger John Stork.

Facebook
Twitter