Omfattende tyveri fra Kunstindustrimuseet

En tidligere ansat ved Kunstindustrimuseet i København blev i dag fængslet i en sag om knap 100 tyverier af kunstgenstande til en samlet værdi på cirka en million kroner.

En tidligere ansat ved Kunstindustrimuseet i København blev idag fængslet en i sag om knap 100 tyverier af kunstgenstande til ensamlet værdi på cirka en million kroner.

KunstindustrimuseetLæs mereom museet på deres hjemmeside:

Museetshovedopgave har fra grundlæggelsen været at formidle etkvalitetsbegreb på det kunstindustrielle område og derigennem atfremme dansk kunstindustri.

Museetsudstillingsområde omfatter både faste udstillinger ogsærudstillinger. Det danske Kunstindustrimuseum blev grundlagt i1890 af Industriforeningen i København og Ny CarlsbergMuseumslegat.

Det åbnedeførste gang for publikum i 1895 i en helt ny museumsbygningbeliggende på den nuværende H.C. Andersens Boulevard. Bygningenblev tegnet af arkitekten Vilhelm Klein.Kunstindustrimuseet

Den tidligere ansatte er en 42-årig mand fra København. Han ersigtet for at have stjålet blandt andet smykker, figurer ogmalerier. Tyverierne er foregået fra 1999 til 2002.

Kvindelig bekendt solgte genstandene

En af den 42-åriges kvindelige bekendte sørgede for at få destjålne kunstgenstande solgt på auktioner i Tyskland og USA og ibutikker i Danmark.

Politiet kom på sporet af tyverierne i december 2004, da dettyske auktionshus "Hampel" genkendte en lille tobaksdåse til enværdi af 80.000 kroner, som kvinden forsøgte at sælge.

Men efterforskningen blev kompliceret af, at den kvindeligebekendte døde i november 2004, fortæller lederen af KøbenhavnsPolitis røveriafdeling, kriminalinspektør Henrik Svindt.

HIV-positiv

Den 42-årige mand forklarede i dag i Københavns Dommervagt, at hanomkring tidspunktet for sin ansættelse på museet fik at vide, athan var HIV-positiv. Kort efter døde hans mor og søster. Det var enhård tid for den københavnske mand.

Han fortalte grædende, at han følte, at hans liv lå i kaos. Hanvar desperat og erkendte delvist, at han tog kunstgenstandene framuseet i affekt.

Stjal tilfældige ting der kunne være i tasken

Det kom frem, at han tog tilfældige genstande i magasinerne.Tingene skulle kunne være i hans taske. Han tog porcelænsting,herunder en del fornemme Meisner-objekter, mindre glasværker,portrætter, lommeure, snustobaksdåser og et smykke til en 2000 årgammel japansk kimono, som er vurderet til omkring 400.000kroner.

Han fortalte om tyverierne til en veninde, som døde i november2004 - cirka 42 år gammel. De aftalte, at tingene skulle sælges, ogat han skulle have 50 procent af provenuet. Det var hans tanke, atveninden skulle bruge pengene på at få et bedre liv. Hun led afsukkersyge og psoriasis og var på dagpenge.

Den 42-årige mand blev fængslet for 13 dage.

Renæssancesmykker stjålet i 1999

Det er ikke første gang, at Kunstindustriministeriet er blevetudsat for tyveri. En samling uerstattelige renæssancesmykker blev i1999 stjålet fra museet. Senere blev en fransk kunsttyv idømt fireårs fængsel for tyveriet i Bredgade og en række andre prominenteudstillinger rundt omkring i Europa.

Facebook
Twitter