Omskåret: Jeg blev overladt til et religiøst ofringsritual

34-årige Leo Milgrom føler sig krænket over, at hans forældre lod ham omskære som spæd.

34-årige Leo Milgrom føler sig krænket over, at hans forældre lod ham omskære som spæd. (© DR)

Forældrene lod rabbineren skære forhuden af, så han kunne blive en rigtig jøde.

Selv er han 34 år efter fortsat påvirket af den omskæring, som fandt sted, da han kun var en baby uden evnen til at sige fra.

Leo Milgrom forstår ikke, hvorfor hans forældre valgte at lade nogen skære i deres raske søn, og han føler sig krænket over, at fremmede skar et stykke af hans krop væk.

Samtidig mener han, at han i dag har flere fysiske skavanker som følge af omskæringen. Han henviser til studier, som har påvist, at omskæring kan medføre, at drenge og mænd mister halvdelen af følelsen i penis.

- Min forhud røg til en eller anden guddommelig idé, og jeg blev overladt til et religiøst ofringsritual. Min grænse er overtrådt. Det er min krop, som nogen har taget et stykke fra, siger han.

Skåret i seksualiteten

Leo Milgrom arbejder aktivt for et forbud mod omskæring af børn som næstformand i 'Intact Denmark - foreningen mod børneomskæring'.

- Mine forældre lod en fremmed mand skære i mig. Jeg var et rask barn, og de har skåret lige ind i min seksualitet. Det kan man ikke rette op på, siger Leo Milgrom.

I aften kan seerne møde ham i dokumentaren 'Omskåret mod sin vilje', som sendes klokken 21.00 på DR2.

I dokumentaren konfronterer Leo Milgrom sit bagland og forsøger at få svar på, hvordan familien kunne tillade en omskæring.

1.000-2.000 omskæringer om året

Leo Milgrom er en af de mellem 1.000 og 2.000 drenge, som hvert år bliver omskåret i Danmark.

Drengebørnene har primært muslimsk eller jødisk baggrund. Hvor mange affinder sig med ritualet og opfatter det som en naturlig del af det at være jøde eller muslim, vil Leo Milgrom have børneomskæring helt forbudt.

- Jeg lever i dag med konsekvenserne og skal gøre det resten af livet. Jeg vil meget gerne have, at børn undgår lemlæstelse. Man skærer ikke i børn i Danmark med mindre det er med deres tarv in mente. Det gør man ikke. Omskæring er en gave, man selv kan tage stilling til, når man fylder 18 år, siger Leo Milgrom.

Seks ud af ti danskere mener, at politikerne bør forbyde religiøse omskæringer af drenge, viser en meningsmåling foretaget af analyseinstituttet InFact for DR i anledning af, at Sundhedsstyrelsen laver en ny vejledning for drengeomskæring.

Ifølge et foreløbigt udkast til vejledningen, som DR har fået aktindsigt i, tyder intet dog på at Sundhedsstyrelsen vil anbefale et forbud.

Facebook
Twitter