Omskæring af mænd rammer sexlivet

Omskårne mænd har svært ved at opnå orgasme, og deres kvinder har et ringere sexliv, viser ny forskning

Omskårede har større risiko for at få problemer med sexlivet. (Foto: Colourbox)

Hvis en mand er omskåret, har han særlig risiko for at opleve problemer med sexlivet. Og hans kone eller kæreste risikerer i højere grad at føle, at de ikke får seksuel tilfredsstillelse.

Det viser et nyt dansk forskningsprojekt, som vækker international opmærksomhed, skriver Videnskab.dk.

Omkring 5000 seksuelt aktive mænd og kvinder har deltaget i en undersøgelse af deres seksuelle erfaringer og problemer. Og de omskårne mænd skiller sig tydeligt ud.

Besvær med orgasme

- Mænd, der er blevet omskåret, har tre gange så høj risiko for at opleve hyppigt besvær med at opnå orgasme, siger overlæge, dr.med. Morten Frisch fra Statens Serum Institut, der er én af forskerne bag undersøgelsen, til Videnskab.dk.

Samtidig har de danske forskere for første gang nogensinde undersøgt betydningen for de omskårne mænds koner og kærester. Også her taler resultatet sit eget tydelige sprog.

- Det viser sig, at kvinder med omskårne mænd oplever dobbelt så stor risiko for, at deres seksuelle behov ikke bliver opfyldt. De oplever tre gange så stor risiko for hyppigt besvær med at opnå orgasme. Og otte gange forøget risiko for smerter ved samleje - såkaldt dyspareuni, siger Morten Frisch.

Udvikler tyndt lag hård hud

Der er sandsynligvis en meget enkel grund til, at flere omskårne mænd og deres partnere oplever problemer med deres sexliv.

Den omskårne mand udvikler et tyndt lag hård hud på sin penis, som nedsætter følsomheden. Det betyder, at han skal gå hårdere til den under samlejet for at få orgasme. Og det kan give smerter hos kvinden.

Forskningsresultaterne er publiceret i det anerkendte tidsskrift International Journal of Epidemiology.

Facebook
Twitter