Omskæringsforbud fremsat i Folketinget: Vi håber på en fair behandling

Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg skal nu behandle omstridt borgerforslag.

Folketingets sundheds- og ældreudvalg skal behandle borgerforslaget om et forbud mod omskæring af børn.

Borgerforslaget om en lovpligtig mindstealder for omskæring af drenge er torsdag morgen netop blevet fremsat i Folketinget.

Forslaget er fremsat som et beslutningsforslag, som Sundheds- og Ældreudvalget nu skal tage op og eventuelt udarbejde til et reelt lovforslag til afstemning. Det fremgår nu af Folketingets hjemmeside.

- Vi er vældig begejstrede, men nu håber vi bare på, at udvalget behandler borgerforslaget fair. Som jeg forstår det, så kan udvalget vælge at afvise forslaget lodret, siger Lena Nyhus, forkvinde for Intact Denmark, foreningen mod omskæring af børn, der står bag forslaget.

Lovsekretariat godkendte forslag

Sidste uge afgjorde Folketingets Lovsekretariat, at borgerforslaget ikke er i strid med Grundlovens paragraf om religionsfrihed. I foråret opnåede forslaget de påkrævede 50.000 underskrifter.

Med fremlæggelsen som beslutningsforslag er borgerforslaget nu en officiel del af Folketingets lovgivnings-proces.

Borgerforslaget går ud på, at der skal indføres en aldersgrænse på 18 år for omskæring af drenge. Tidligere har blandt andet anæstesilægernes forening i Danmark anbefalet en aldersgrænse på 18 år.

- Vi forventer da, at udvalget behandler forslaget fair og ser på de forskellige argumenter for at indføre en aldersgrænse, siger Lena Nyhus.

Beslutningsforslaget er fremsat af ordførere fra de partier, der i sin tid stemte for loven om borgerforslag.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk