Omsorgssvigt i hjemmepleje skal undgås med fælles standard

Dansk Standard vil indgå i et europæisk samarbejde for at få fælles standard i ældreplejen.

RB PLUS Sådan ser kommunernes økonomi ud næste år- -ARKIVFOTO 2012 af plejehjemsbeboer der spiser-. Se RB 10/7 2015 16.46. Her er nogle af hovedpunkterne i det forhandlingsresultat, som regeringen og KL indgik om kommunernes økonomi. (Foto: Torkil Adsersen/Scanpix 2015) (Foto: TORKIL ADSERSEN © Scanpix)

Når kommuner i fremtiden vælger udbydere af den kommunale hjemmepleje eller selv sammensætter den, vil de få en rettesnor.

Dansk Standard vil indgå i et europæisk samarbejde om en standard for ældreplejen i et forsøg på at undgå sager om omsorgssvigt.

- Behovet har dybest set været der længe. Der har været mange sager inden for de seneste par år, hvor der har været forskellige former for problemer, siger Jesper Jerlang, standardiseringsdirektør i Dansk Standard.

I Sverige har man haft positive erfaringer med at udvikle standarder, der eksempelvis beskriver, i hvor stort et omfang de ældre og pårørende skal inddrages i plejen, hvilken ernæring de ældre skal have, og hvor meget de skal aktiveres.

På svensk initiativ er der derfor nu lagt op til et fælles europæisk samarbejde, som danske interessenter ifølge Dansk Standard skal påvirke, hvis resultatet skal matche de krav, vi fra dansk side har til ældreplejen.

Blandt andre Ældresagen, FOA og Alzheimerforeningen har vist interesse for projektet.

/ritzau/

FacebookTwitter